Daugavpils pašvaldībai uzdāvinātā mājā 3,3 milj. eiro vērtībā nepieciešami lieli ieguldījumi

foto: googmaps skrinšots
foto: googmaps skrinšots

Daugavpils domes 14. augusta sēdē deputāti apstiprināja lēmumu pieņemt kā dāvinājumu sabiedriskajām vajadzībām nekustamo īpašumu, zemes gabalu ar ēku Gaismas ielā 7.

Jau tika ziņots, ka īpašums ir reģistrēts Zemesgrāmatā uz privātfirmas vārda, kura pēc nosaukuma maiņas piedāvāja pašvaldībai nekustamo īpašumu bez maksas. Runa ir par zemes gabalu ar platību 3 672 kvadrātmetri un uz tā esošo 105 dzīvokļu dzīvojamo māju. Ēka atrodas apmierinošā stāvoklī, un tās bilances vērtība sastāda 3,264 milj. eiro.

Pagaidām dati par to, cik līdzekļu nepieciešams, lai pabeigtu ēkas būvniecību un pārvērstu to par dzīvojamo ēku, ir aptuveni, paziņoja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis. Ēkā praktiski nav iekšējo komunikāciju, tādēļ būs nepieciešama prāva summa. „Ne jau veltīgi viņi dāvina, jo uz komerciāla pamata šo objektu pabeigt nav reāli”, – atzīmēja mērs.

Atbildot uz jautājumu, vai objektam nav parādu vai saistību, mērs paziņoja, ka pašvaldība to pārbaudīs pirms līguma slēgšanas.

Tagad notiks objekta apsekošana, tehniskā projekta izstrāde, bet būvniecības darbi sāksies ne agrāk kā nākamgad. Mērs paziņoja, ka par lielu ēkas pārplānošanu nenākas runāt, jo mājai ir šķērsvirziena nesošās sienas.

Runājot par to, kādā mērā ēka nepieciešama pašvaldībai, mērs paziņoja: „Runa nav pat par maznodrošinātajiem, kuriem mēs obligāti sniedzam palīdzību. Pie mums ir jaunās ģimenes, speciālisti, kuri vēlas īrēt mājokli no pašvaldības, uzskatot, ka tas ir uzticams ilgtermiņa iznomātājs. Tādējādi varam sniegt palīdzību arī šai kategorijai. Mājokļu komitejai tiks uzdots strādāt ar cilvēku kategoriju paplašināšanas, kuriem palīdzēsim ar mājokļa piešķiršanu, un izīrēt mājokļus”.


Написать комментарий