Daugavpils „Kukulečka” veiksmīgi atklāja jubilejas festivālu Polijā un kļuva par televīzijas sižeta varoni

foto: Poļu kultūras centrs
foto: Poļu kultūras centrs

Poļu kultūras centra folkloras kolektīvs „Kukulečka” jau sen ir kļuvis par savdabīgu Latgales poļu vizītkarti, kurš ļoti veiksmīgi pārstāv mūsu pilsētu starptautiskajā arēnā.

„Kukulečkas” jaunākā grupa nesen atgriezās no Polijas pilsētas Mrongovo, kur jau 20. reizi notika poļu kultūras festivāls.

Pastāvīgā „Kukulečkas” vadītāja Žanna Stankeviča portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šajā lielajā festivālā piedalās galvenokārt Rietumeiropas poļi. Šajā festivālā piedalījās arī 16 Lietuvas, Ukrainas un Baltkrievijas kolektīvi. Latviju pārstāvēja Daugavpils folkloras kolektīvs „Kukulečka”.

Jaunākai grupai šis brauciens bija debija, savdabīgas uguns kristības. Trīs dienu festivāla programmā bija ne tikai noslēguma koncerta mēģinājumi, bet arī liels 6 stundu koncerts, kuru filmēja Polijas valsts televīzija. Vēl „Kukulečka” sniedza solo koncertu pilsētas laukumā un piedalījās krāšņā gājienā.

Turklāt par mūsu kolektīvu Polijas žurnālisti nofilmēja sižetu, jo „Kukulečka” jau darbojas daudzus gadus, un tās sastāvā tagad dejo bērni, kuru mammas jau pirms 17 gadiem pirmo reizi piedalījās Mrongovo festivālā.

Pēc Ž. Stankevičas domām jauno Daugavpils poļu debija bija visai veiksmīga. Bērni no Polijas atgriezās ar milzīgu iespaidu daudzumu.



Написать комментарий