Ministrs Daugavpils domē pastāstīja par nākamajiem projektiem, ceļu stāvokli un tramvaju sliežu renovāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 14. augustā Daugavpilī oficiālā vizītē ieradies satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Pilsētas domē ministrs tikās ar mēru Jāni Lāčplēsi un savā saspringtajā grafikā atrada 10 minūtes saskarsmei ar vietējo masu mēdiju pārstāvjiem.

Pēc ministra vārdiem uz mūsu pilsētu viņu uzaicināja mērs, lai apspriestu virkni aktuālu jautājumu, par galvenajiem no kuriem kļuva transporta infrastruktūras investīciju jautājumi, kuri patlaban tiek īstenoti pilsētā. 

Ministrs Matīss personīgi pārliecinājās, ka darbi projektu ietveros notiek ļoti aktīvi dažādās jomās: tiek remontēti ceļi un atjaunotas tramvaju līnijas. Pēc augstā viesa domām Daugavpils var kalpot par piemēru visai Latvijai, it īpaši elektrotransporta ritošā sastāva nomaiņas jautājumā, un pauda pārliecību, ka jau tuvākajā laikā daugavpilieši varēs ne tikai redzēt, bet arī izmantot jaunos tramvajus. 

Ministrs apsolīja, ka nākamajā plānošanas periodā, kurš sākas nākamgad, turpināsies investīcijas tramvaju līniju rekonstrukcijā un jaunu tramvaju vagonu piegādē.

Satiksmes ministrs ar Daugavpils vadību runāja arī par ceļu rekonstrukciju Daugavpils reģionā. Anrijs Matīss atzīmēja, ka jau šogad sāksies šosejas Daugavpils–Rēzekne kapitālais remonts 19 km garumā. Tiek apspriesta ceļa Daugavpils–Silene remonta iespēja, un tiek plānoti šosejas Rēzekne–Ludza būvniecības darbi.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, satiksmes ministrs nepiekrita argumentam: jo tālāk no Latvijas galvaspilsētas, jo sliktāki ir ceļi, pastāstīja, kad notiks ceļu remonts Lietuvas un Baltkrievijas virzienā un kā pašreizējais starptautiskais stāvoklis ietekmēs mūsu dzīvi un ekonomiku.


Написать комментарий