Vai Daugavpils dome ir gatava lauzt līgumu ar „Clean R” un nodibināt savu uzņēmumu?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

13. augustā Daugavpils pašvaldības portālā parādījies raksts ar virsrakstu „Ja SIA „Clean R” kvalitatīvi nepildīs savus pienākumus, pašvaldība izveidos atkritumu apsaimniekošanas municipālo uzņēmumu”.

Šāds pašvaldības paziņojums izrādījās diezgan negaidīts, jo domes vadība un daži deputāti pilsētniekiem apgalvoja, ka deleģēt atkritumu izvešanas funkciju savam uzņēmumam saskaņā ar likumdošanas bāzi pašvaldība nevar. Interesanti, ka atsakoties no Spec ATU pakalpojumiem, kuram bija visi nepieciešamie resursi turpināt pakalpojuma sniegšanu, tagad pašvaldība ir gatava dibināt jaunu uzņēmumu.

Domes vadības komentārus šajā jautājumā mēs pacentīsimies saņemt tuvākajā laikā, pagaidām piedāvājam mūsu lasītājiem iepazīties ar tekstu, kurš ievietots domes portālā (bez korekcijas):

„Jau ir beidzies pārejas periods, kura laikā SpecATU izveda atkritumus tiem klientiem, kuri vēl nebija noslēguši līgumus ar jauno atkritumu apsaimniekošanas firmu. No 12.augusta šo pakalpojumu pašvaldības teritorijā veic tikai SIA „Clean R”.
Divu  pagājušo nedēļu laikā, parādījās vesela virkne nepilnību gan no pilsētas dienestu, gan no SIA „Clean R” puses. Savus aizrādījumus pilsētnieki izteica pilsētas mēram Jānim Lāčplēsim. Pirmkārt, pēc viņu domām, daudzos pagalmos nepamatoti samazināts konteineru skaits.
Gandrīz visur konteineru skaits jau ir palielināts. Uzstādīti arī rezerves konteineri, par kuriem būs jāmaksā tikai tajā gadījumā, ja atkritumu apjoms piepeši palielināsies un esošie konteineri būs pārpildīti.
Bet ne visur ir kārtība.  Piemēram, ir vietas, kur iepriekš atradās atkritumu konteineri, bet tagad tur to nav. Iedzīvotāji turpina izmest atkritumus pierastajās vietās. Vēl viens negatīvs moments ir atkritumu izvešanas grafiks. Piemēram, Saules ielā trīs dienas pēc kārtas atkritumi tiek izvesti, bet pēc tam četras dienas tie krājas kaudzēs. Tā arī rodas šie atkritumu kalni.  Bet  SIA „ Clean R” nolaidību nevar novelt uz Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma pleciem.
Sarunas laikā ar Poguļankas iedzīvotājiem Jānis Lāčplēsis vēlreiz izskaidroja, ka ir mainīta samaksas kārtība. Tagad pakalpojuma cena tiek noteikta stingri pēc atkritumu apjoma, nevis, kā bija iepriekš, pēc dzīvokļu vai māju skaita. Pašvaldība panāca tarifa samazinājumu atkritumu apsaimniekošanā par 43%. Pie tam, pakalpojumu kvalitātei nevajadzētu pasliktināties. Poguļankas iedzīvotāji izteica mēram pretenzijas par SIA „Clean R” darbu. Diemžēl, kā atkritumi netiek uzskatīta zaļā masa un izdedži, kas ir izplatīta privātajā sektorā.

Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka SIA „Clean R” bez problēmām izvedīs zaļo masu un izdedžus, kā arī var izmantot jau nopirktos konteinerus, uz kuriem pēc līguma noslēgšanas vienkārši tiks uzlīmētas jaunās firmas emblēmas.  Lai gan ar kavēšanos, bet tas tika atrisināts. Vēl visi jautājumi nav galīgi atrisināti. Šajā situācijā pilsētas dome ir nolēmusi stingri rīkoties. Ja SIA „Clean R” nepildīs kvalitatīvi savus pienākumus, pašvaldība izveidos pašvaldības uzņēmumu atkritumu apsaimniekošanai.
Atliek piebilst, ka, ja jums rodas problēmas sakarā ar atkritumu izvešanu, nepieciešams par to ziņot pa tālruņiem: 65476325 (privātais sektors), 65476100 (Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma mājas)”.


Написать комментарий