Kļūt par profesionāliem Daugavpils teātra aktieriem vēlas 50 jaunieši

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Iepriekš tika ziņots, ka Daugavpils Saules skolā no šā gada 1. septembra sāksies jauna skatuves mākslinieku apmācību programma, kuras absolventi pēc tam papildinās Daugavpils teātra kolektīvu.

Teātra direktors Oļegs Šapošnikovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka patlaban vēlēšanos kļūt par jaunā aktieru kursa studentiem izteikuši apmēram 50 cilvēki. Iestājeksāmeni notiks 25. un 26. augustā.

O. Šapošnikovs paskaidroja, ka viņš pats uzņemšanas komisijā neietilpst, lai izvairītos no liekiem pārmetumiem.

„Mēs esam šī projekta pasūtītāji un ļoti ieinteresēti, lai jaunieši paliktu strādāt mūsu teātrī. Tomēr es pats nesēdēšu uzņemšanas komisijā, lai neteiktu, ka esmu atlasījis tikai tos, kurus vēlos. Lai jaunos studentus atlasa tie cilvēki, kuri profesionāli novērtēs pretendentus”, – domā O. Šapošnikovs.

Kursā tiek plānots uzņemt ne mazāk kā 12 cilvēkus, kuri 2,5 gadus mācīsies pēc trešā profesionālā līmeņa programmas. Programmu ir apstiprinājusi Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija. Abiturientu vecums sastāda no 18 līdz 40 gadiem.

Studentu atlase notiks pēc tāda paša principa kā visās teātra augstskolās: potenciālajiem aktieriem būs jāparāda sevi no radošās puses un jādemonstrē visus savus talantus.

Pēc mācību beigām absolventi saņems speciālista diplomu ar garantētu darbavietu Daugavpils teātrī. Pēc tam, ja viņi vēlēsies, varēs turpināt mācības Daugavpils vai Latvijas Universitātē.

Tika plānots, ka šī mācību programma sāks strādāt jau pērn, bet daudzo birokrātisko novilcināšanu dēļ tas būs iespējams tikai no šā gada 1. septembra.

Jāatzīmē, ka mūsu teātris ir vienīgais valstī, kurš pilnvērtīgi strādā ar tik mazu trupu, turklāt veido kvalitatīvas izrādes trīs valodās.


Написать комментарий