Policija uzskata, ka Kažociņam uzbruka apzināti

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Policijas dominējošā versija ir tāda, ka uzbrukums bijušajam Satversmes aizsardzības biroja priekšniekam Jānim Kažociņam bija apzināts kā toreizējai amatpersonai, trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis norādīja, ka vēl aizvien šajā lietā notiek izmeklēšana, tomēr VP priekšnieks pauda, ka var diezgan pārliecinoši teikt, ka drīz šajā lietā policija nonāks pie skaidrības. Jautāts, vai tas, pēc policijas domām, bijis apzināts uzbrukums bijušajai amatpersonai, Ķuzis apstiprināja, ka tā pašreiz ir dominējošā versija.

Izmeklētāju rīcībā patlaban nav informācijas, ka Kažociņam joprojām pastāv draudi.

Savukārt, runājot par bojāgājušā zvērinātā advokāta Andra Grūtupa lietu, Ķuzis sacīja, ka tajā tiek veiktas vairākas ekspertīzes, tomēr policijai nav nekāda pamata uzskatīt, ka būtu bijusi vardarbība no kādas trešās personas puses, un šajā lietā "diezgan droši varam runāt par pašnāvību".

Attiecībā uz Ukrainā cietušo brīvprātīgo karavīru, kuram ticis draudēts Rīgas Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, Ķuzis pauda, ka informācija ir diezgan skopa un pašlaik vēl tiek noskaidrota tā persona, kas draudus izteica, tāpat arī vēl nevar noteikt, cik pamatoti un reāli bijuši šie draudi. VP priekšnieks piebilda, ka apsardzes šim pacientam nav un viņš to nav pieprasījis.

Ķuzis arī sacīja, ka attiecībā uz traģisko 2007.gadā dzimušā puiša nāvi, pakļūstot zem ekskursijas autovilciena, lieta tiks izbeigta kā negadījums. Tomēr VP priekšnieks papildināja, ka vēl arvien notiek ekspertīžu un dokumentu analizēšana. Savukārt par avāriju Rīgā, Čaka ielā, kurā trolejbuss notrieca māti un viņas meitu, tiks sākta kriminālvajāšana.

Attiecībā uz Imantas pedofila lietu Ķuzis sacīja, ka darbs vēl turpinās un darbojas izmeklēšanas grupa, bet pagaidām jauni noziegumi nav identificēti.


Написать комментарий