Oļegs Šapošnikovs: Pirmo reizi trīs gadu laikā teātra sezonas sākumā es jūtos lieliski

foto: daugavpilsteatris.lv
foto: daugavpilsteatris.lv

Augustā aprit trīs gadi kopš brīža, kad režisors Oļegs Šapošnikovs sāka vadīt Daugavpils teātri. Jaunajai teātra sezonai veltītajā preses konferencē viņš dalījās ar žurnālistiem, ka pirmo reizi aizvadītajā laikā jūtas lieliski.

„Atskatoties atpakaļ un atceroties, kāds bija katras aizvadītās sezonas sākums, saprotu, ka šī sajūta man radās pirmo reizi 3 gadu laikā.

Otrdien, 12. augustā notika pirmā Daugavpils teātra kolektīva sanāksme pirms jaunās sezonas. Tādas satriecošas, pozitīvas un svinīgas atmosfēras, kura bija šajā pasākumā, nebija nekad. Grūti racionāli aprakstīt, kādēļ tā notika un kā tas izdevās, bet fakts paliek fakts: es jutos lieliski! Šāda atmosfēra liecina par to, ka katram no mums teātris nozīmē kaut ko svarīgāku nekā darbavieta, kurā tiek pelnīta nauda.

Mēs, viss kolektīvs kopā sākam strādāt, esmu pārliecināts, ka mums izdosies radīt neparastas izrādes. Mēs plānojam iestudēt daudzas izrādes, un šādu intensīvu darbu mēs līdz šim brīdim neesam atļāvušies, bet jaunajā gadā skatītāji varēs redzēt daudzas dažādas pirmizrādes”, – paskaidroja O. Šapošnikovs. 

Pēc galvenā režisora vārdiem aizvadītajā sezonā bija daudz pirmizrāžu, un Daugavpils teātra darbs tika dāsni novērtēts. Turklāt šoreiz šo novērtējumu skaits un kvalitāte kļuva ievērojami labāka.

Pēc iepriekšējās sezonas rezultātiem teātris ieguva oficiālu atzīšanu. Speciālisti vienbalsīgi atzina Daugavpils teātra atgriešanos uz Latvijas profesionālās skatuves un fakts, ka teātrim ir tiesības pretendēt uz pienācīgu vietu citu valsts teātru vidū.

O. Šapošnikovs domā, ka tā ir liela uzvara, jo teātra reputācija un tā imidžs ir ļoti svarīgi ne tikai no darbinieku un skatītāju redzes viedokļa, bet arī no tā, kāds statuss mums tiek piešķirts oficiālā līmenī.

Pērnā gada sezonā gūtā peļņa 7 000 eiro apmērā tiks izmantota teātra tehniskās bāzes uzlabošanai.

„Mums ir ar ko lepoties: kritiķi pietiekami augstu novērtēja mūsu iestudējumus, mēs ieguvām 3 nominācijas, teātris ir dzīvs un attīstās.

Tiesa, kad kritiķi saka, ka publika tikai tagad atgriežas Daugavpils teātrī, vienmēr gribas iebilst, ka tā pie mums ir atgriezusies jau pirms trim gadiem”, – pārliecināts O. Šapošnikovs. 


Написать комментарий