V. Stankevičs: Daugavpilī situācija ar atkritumu izvešanu uzlabojas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

11. augustā beidzās pārejas periods, kurā iepriekšējais atkritumu izvešanas operators pilnīgi pabeidza savu darbu, bet jaunais – sācis pilnvērtīgi strādāt.

Kompānijas Clean R Transporta un darījumu ar klientiem dienesta vadītājs Valērijs Stankevičs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka patlaban operators strādā pie tā, lai uzlabotu atkritumu izvešanas procesu, visi jautājumi ir risināmi, un darba uzlabošanās tendence ir jūtama, kā tam arī jābūt.

Runājot par daudzdzīvokļu māju sektoru, patlaban uzņēmums turpina izzināt situāciju, lai noteiktu, kādās vietās nepieciešami papildus konteineri, un tos piegādā, to saskaņojot ar pasūtītāju – DzKSU. Pēdējo triju dienu laikā piegādāti 50 konteineri, un patlaban DzKSU apkalpotajā teritorijā atrodas nedaudz vairāk nekā 800 konteineri. Tiek pārskatīti arī atkritumu izvešanas grafiki. V. Stankevičs paskaidroja, ka dažās vietās atkritumi tiek izvesti trīs reizes nedēļā, un, ja redzams, ka lieta nav konteineru daudzumā, tad izvešanas biežums tiek palielināts. Tāpat tiek optimizēti un izstrādāti jauni maršruti, jo patlaban ne vienmēr mašīnas strādā efektīvi, brauc pa vienu ielu divas reizes, dažkārt pabrauc garām konteineram, bet nepaņem tā saturu, paskaidroja uzņēmuma pārstāvis.

„Patlaban pastāv problēmu punkti, it īpaši tur, kur ir saskare ar privātsektoru, no kura uz daudzdzīvokļu mājām tiek nesti atkritumi. Bet šo punktu kļuva mazāk, un mēs ar tiem strādājam. Mēs pateicamies gan presei, gan iedzīvotājiem, kuri ziņo par problemātiskām vietām, un jautājumus var atrisināt ātrāk. Jo ātrāk mēs saņemam informāciju, jo ātrāk reaģējam, jo resursi jautājumu risināšanai mums ir”, – pastāstīja V. Stankevičs.

Runājot par to, kādēļ dažos atkritumu savākšanas laukumos pilsētā konteineru skaits ir kļuvis lielāks nekā iepriekš, uzņēmuma pārstāvis atzīmēja, ka dažās vietās uzstādīti tā saucamie pārkraušanas konteineri. Tas izdarīts tādēļ, lai, piemēram, kad atkritumu ir nedaudz vairāk, iedzīvotāji nemestu tos zemē. V. Stankevičs apliecināja, ka šajā gadījumā rēķins par pakalpojumu tiks izrakstīts saskaņā ar līgumu pēc tā, cik konteineru un kādu izvešanas biežumu ir pasūtījusi apkalpojošā organizācija.

Cietokšņa mikrorajonā, kurā arī ir pieaudzis konteineru skaits: uz šo mikrorajonu pēc domes pieprasījuma brauc neliela mašīna, kura ir vieglāka un nebojā bruģi. Mašīna ir mazāka un, lai tā varētu efektīvi strādāt, tika uzstādīti mazāka tilpuma konteineri, kuri vizuāli maz atšķiras no iepriekšējiem. Rezultātā kopējais konteineru tilpums praktiski nav mainījies, paskaidroja V. Stankevičs.  


Написать комментарий