Eksperts: Visas pēdējās Ukrainas reformas beigušās ar katastrofu 7

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Ukrainas galvaspilsētu atkal satricina nekārtības. Sākumā Kijevas centrālajā laukumā demonstranti sadūrās ar miliciju un sāka dedzināt riepas.

Pēc tam viņi sāka lauzt trotuāru. Tas notika pēc tam, kad pilsētas varas iestādes mēģināja nojaukt barikādes, kuras Maidanā atrodas no pērnā gada novembra. Ārpolitikas eksperts domā, ka situācija ir atgriezusies izejas punktā.

Ukrainas iedzīvotāji sāk saprast, ka upuri šā gada „revolūcijas” vārdā bijuši veltīgi. Tā domā ārpolitikas eksperts, ASV zinātniski pētnieciskā centra „Ārpolitika fokusā” analītiķis Dereks Monro.

„Viss ir ļoti ironiski. Revolūcija acīmredzot apgriezusies par 360 grādiem un situācija, kuru mēs šodien novērojam, atgriezusies pie izejas punkta, tieši pie pērnā gada novembra, kad sākās protesti. Tā kā šobrīd šķiet, ka ne visi cilvēki, kuri riskēja revolūcijas dēļ un ziedoja tās dēļ ierasto dzīvesveidu un darbu, tagad saprot, ka pašreizējā valdība ne ar ko neatšķiras no iepriekšējās”, – atzīmēja eksperts.

„Kopumā gandrīz nekas nav mainījies. Izņemot to, ka Ukrainas Austrumos notiek pilsoņu karš. Var teikt, ka visas pēdējās Ukrainas reformas beigušās ar katastrofu un nesušas tikai nelaimi,  sagraušanu un haosu”, – uzsvēra Dereks Monro.

Atgādināsim, ka 5. augustā milicija aizturēja vairāk nekā 35 cilvēkus, kuri sevi pieskaita pie Maidana „Gaļickas simta” un atnāca „aizstāvēt restorāna īpašuma tiesības”, kurš atrodas netālu no Kijevas vēsturiskā centra. Aizturētie paziņoja, ka viņiem par šo akciju ir samaksāts. Pret viņiem ierosināta krimināllieta par šantāžu, – ziņo russian.rt.com.

Bet 7. augustā Kijevas komunālie dienesti sāka demontēt teltis Institūta ielas un Kreščatika krustojumā. Mītiņa dalībnieki aizdedzināja riepas un draudēja ar ieročiem. Kad notiekošajā iesaistījās spēka vienības, no Eiromaidana aktīvistiem tika atsavināti ieroči un munīcija.

Ukrainas politologs un publicists Jurijs Gorodņenko intervijā RT pauda viedokli, ka Ukrainas varas iestādes Petro Porošenko vadībā baidās no jauna sociālā sprādziena, kā arī no politiskajiem ienaidniekiem Jūlijas Timošenko un Igora Kolomaiska personā, kuri var mēģināt izmantot kriminalizētos Maidana aktīvistus saviem mērķiem.

„Kas viņus izkliedē? Protams, Porošenko. Viņa stāvoklis nav stabils. Viņam izdevās noturēt Jaceņuku, savādāk viņam draudētu opozīcija ar Kolomaiski un Timošenko. Bet Porošenko saprot, ka Jaceņuks nav uzticams. Tādēļ viņam jātiek vaļā no potenciāli bīstamām vietām, viena no kurām ir Maidans”, – domā eksperts.


Написать комментарий

krievu experti ir stu_bi

Laikam gorod.lv saņem naudu no kremļa pufaikām, ka pārpublicē kremļa zombiju tv "Russia Today" ziņas.

Sūda Eksperts!!!!!!!!!!!!!!

Russian Spy Exspert!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu baigas eksperts. Krievijas specoperāciju nosauc par pilsoņkaru. Strelkovs nav Ukrainas pilsonis, bet gan Krievijas. IDiots. Pretīgs raksts un pretīgs portāls.

Kungi ,šīs nekārtības inspirē Galvenā Izlūkošanas Pārvalde!Vai tiešām tas nav skaidrs,ka Kremļa fašisti ilgi vēl slepkavos?

nu nez, kaut kāds debīls raksts: esot pilsoņu karš austrumos? - kāds pilsoņu, jeb kādu pilsoņu? Krievijas pilsoņu pret Ukrainas pilsoņiem! Cik saprotu palikuši daži desmit maidanieši, kuri negrib iet mājās, un tagad no šā izspiež nez kādu atkārtotu revolūciju! Smiekli par raksta autoru.

Написать комментарий