Policija atgādina par drošību un savstarpējo toleranci Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku laikā Aglonā

foto: pribalt.info
foto: pribalt.info

Kā katru gadu, arī šogad uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem, kas nākamnedēļ norisināsies starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā, no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem ir uzsākti svētceļojumi. 13., 14. un 15.augustā Aglonā pulcēsies tūkstošiem cilvēku un automašīnu, ziņo Valsts policija.

Lai rūpētos par vairāku desmitu tūkstošu svētku dalībnieku drošību un sabiedrisko kārtību Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki strādās pastiprinātā režīmā pēc īpaši izstrādāta darba plāna. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, policija atgādina svētku dalībniekiem par noteikumiem drošai laika pavadīšanai.
Tik lielā cilvēku pulcēšanas vietā ir ļoti viegli zaudēt no redzesloka savus līdzcilvēkus, ar kuriem kopā esiet ieradušies. Īpašs lūgums vecākiem būt modriem un uzmanīt savu bērnu gaitas. Gadījumā, ja bērns tomēr ir pazudis, pēc palīdzības nekavējoties vērsieties pie jebkura policijas darbinieka vai arī bazilikas Informācijas centrā!

    Tāpat policija lūdz neatstāt bez uzraudzības savas somas un citas personīgas mantas, savukārt vērtīgas mantas (piemēram mobilo telefonu, naudu vai dokumentus) turēt drošā vietā pēc iespējas tuvāk ķermenim, lai ļaundarim nebūtu iespējas izvilkt tās no kabatas vai somas. Diemžēl, arī tādā svētā un starptautiskās nozīmes pasākuma norises laikā, kur pulcējas tūkstošiem ticīgo cilvēku, ļaundariem tā ir laba iespēja realizēt savas noziedzīgus nodomus un piepelnīties. Gadījumos, ja Jūs atrodiet kādas mantas, lūgums nodot tās bazilikas Informācijas centrā vai jebkuram policijas darbiniekam. Lūgums arī atcerēties, ka atstāt vērtīgas mantas teltīs nav droši – telts negarantē mantu drošību!
Policija aicina visus ceļu satiksmes dalībniekus pārvietoties atbilstoši noteikumiem un būt tolerantiem vienam pret otru. Tāpat policija atgādina, ka, pārvietojoties pa brauktuves nomali diennakts tumšajā laikā, gājējiem un arī velosipēdistiem jāatceras par atstarotāju lietošanu, lai neapdraudētu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus.

    Būsim laipni, godīgi un cienīsim viens otru!


Написать комментарий