Daugavpils novada meža masīvā atrasts zemē aprakts vīrieša līķis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

4.augustā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē tika saņemts iesniegums par kādu pirms nedēļas bezvēsts pazudušo 1942.gadā dzimušu vīrieti, ziņo Valsts policijas preses dienests

Jau pēc neilga laika tajā pat dienā Daugavpils novada Kalupes pagasta meža masīvā tika atrastas zemē apraktas pazudušā vīrieša mirstīgas atliekas sadalīšanas stadijā.

Policijā nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas (noziedzīgi nodarījumu pret personas veselību). Veicot neatliekamās procesuālās darbības un meklēšanas pasākumus, jau tajā pat dienā Kriminālpolicijas darbinieki uz aizdomu pamata par šī sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu aizturēja trīs personas, Daugavpils novada iedzīvotājus. Aizturētie, divi dzimuši 1995.gadā un viens dzimis 1981.gadā, savu vainu izdarītajā noziegumā atzina.

Kriminālprocesa ietvaros ir nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze ar mērķi noskaidrot cietušā precīzu nāves iemeslu un laiku. Nozieguma izdarīšanas iemesls, pēc sākotnēji noskaidrotās informācijas, varētu būt aizdomās turamo atriebības vēlme neskaidra notikušā konflikta dēļ ar cietušo. Bet līķa aprakšana bija veikta ar mērķi slēpt nozieguma pēdas.

Vakar, 6.augustā tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu 1995. un 1981.gadā dzimušajiem vīriešiem. Trešai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Šobrīd kriminālprocess ir kvalificēts pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas (tīšs smags miesas bojājums, kas bijis par iemeslu cietušā nāvei).


Написать комментарий