Krievu hakeri nozog 1,2 miljardus interneta lietotāju paroļu

foto: F64
foto: F64

Krievijas hakeri nozaguši 1,2 miljardus interneta paroļu no lielākajiem ASV uzņēmumiem, kā arī citām interneta vietnēm visā pasaulē un šis ir lielākais datu aizsardzības pārkāpums vēsturē, otrdien paziņoja drošības pētnieki.

ASV uzņēmums "Hold Security", kas nodēvējis hakeru grupu par "CyberVor", informēja, ka hakeri nozaguši konfidenciālus lietotājvārdus un paroles no apmēram 420 000 interneta vietņu, sākot ar lielām un plaši pazīstamām un beidzot ar mazām mājaslapām.

"Ja tavi dati ir jebkur internetā, šis datu aizsardzības pārkāpums var tevi ietekmēt," teikts uzņēmuma paziņojumā. "Nav teikts, ka dati ir tikuši nozagti tieši no tevis. Tie var tikt nozagti no kāda pakalpojumu sniedzēja, kuram esi uzticējis savu personīgo informāciju, vai no tava darbadevēja, pat no taviem draugiem un radiniekiem."

"Hold Security" specializējas liela mēroga datu aizsardzības pārkāpumu izmeklēšanā un skaidroja, ka hakeri bija ieguvuši datubāzes no citiem hakeriem melnajā tirgū un tad ievietojuši kaitīgu programmatūru, kas ļāva iegūt pieeju daudzām mājaslapām un sociālo mediju kontiem.

"Kā mēs novērojām, viņi centās zagt tieši datus, iegūstot lielāko nozagto personīgās informācijas datubāzi vēsturē. Viņiem ir saraksts ar 1,2 miljardiem unikālu e-pastu un paroļu."

""CyberVors" nešķiroja mājaslapas pēc to izmēra. Viņi nevērsās tikai pret lielākajiem uzņēmumiem. Tā vietā viņi uzbruka katrai lapai, kuru upuris apmeklēja. Tā kā ietekmētas simtiem un tūkstošiem interneta vietnes, sarakstā ir daudzi līderi faktiski no visām pasaules nozarēm, kā arī liels skaits ar mazām un pat personīgām mājaslapām."

Pētnieki nosaukuši teroristu grupu par "CyberVors", izmantojot krievu valodas vārdu "vor", kas nozīmē "zaglis".

Grupā ir vairāki desmiti jauniešu, un tiek uzskatīts, ka tās serveri atrodas Krievijā.


Написать комментарий