Lēkšana no Salu tilta jaunietim beidzas ar nāvi

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Aizvadītajā diennaktī no Daugavas izcelti divi noslīkuši vīrieši, ziņo LETA.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka otrdien plkst.14.47 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju par cilvēku, kurš no Salu tilta Daugavā pie Lucavsalas ielēcis un nav izpeldējis no ūdens.

Gandrīz pēc divām stundām ūdenslīdēji no Daugavas izcēla apmēram 20 gadus vecu vīrieti. Savukārt Daugavpils novada Sventes pagastā no Daugavas izcelts bojā gājis apmēram 50 gadus vecs vīrietis.

VUGD atgādina, ka peldēties alkohola reibumā ir aizliegts. Tāpat aizliegts bez ūdens gultnes izpētes lēkt ūdenī no tramplīna, laipas, tilta vai krasta. Savukārt vecākiem un aizbildņiem jāatceras, ka aizliegts bērnu atstāt bez pieskatīšanas teritorijā, kurā ir ūdenstilpe.

Visdrošāk ir peldēties oficiālajās peldvietās, kā arī ieteicams nepeldēties vienam. VUGD atgādina, ka nav ieteicams peldēties stiprā vējā, naktī vai negaisa laikā.

VUGD aicina peldētājus nepārvērtēt savus spēkus, bet gadījumā, ja persona ir pārkarsusi saulē, ūdenī doties lēnām. Pretējā gadījumā var notikt strauja temperatūras maiņa, kas var izraisīt muskuļu krampjus vai sirdsdarbības un asinsrites traucējumus. Vizinoties ar ūdens transportlīdzekli, drošībai nepieciešams uzvilkt glābšanas vesti.

Slīcēju var glābt tikai cilvēks, kurš labi apguvis peldēšanas tehniku un zina paņēmienus, kā satvert cietušo un izvilkt viņu krastā. Personai, kura steigusies palīgā slīcējam, jāatceras parūpēties arī par savu drošību, izmantojot kādu peldlīdzekli, norāda VUGD. Savukārt no krasta slīcējam var sniegt palīdzību, pametot virvi vai kādu peldošu priekšmetu, kas palīdzētu noturēties virs ūdens.


Написать комментарий