Ļaundaris nolaupa auto un liek upurim braukt līdzi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rugāju novadā kāds jauns vīrietis draudēja ar ierocim līdzīgu priekšmetu un nodarīja miesas bojājumus vecai kundzei, pēc kā nolaupīja viņas automašīnu un piespieda braukt līdzi, ziņo Valsts policijas preses dienests.

4.augustā agri no rīta Rugāju novada Rugāju pagastā vietējais iedzīvotājs nolūkā iegūt automašīnu ieradās kādā lauku viensētā un, piedraudot ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu un pielietojot fizisku spēku pret 65 gadus vecu saimnieci, pieprasīja viņas automašīnu un lika arī sievietei braukt viņam līdzi, pēc kā aizbrauca kopā ar viņu nezināmā virzienā. Gulbenes novadā sievietei izdevās atbrīvoties, bet pats noziedznieks turpināja ceļu nezināmā virzienā. No ļaundara atbrīvojusies cietusī kundze vērsās policijā. Sievietei bija nodarīti miesas bojājumi un nepieciešama mediķu palīdzība.

Pēc informācijas saņemšanas par notikušo policijā nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess un noziedznieka meklēšana. Sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem un Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa darbiniekiem tika veikti vērienīgi meklēšanas un operatīvie pasākumi, kuru rezultātā tajā pat dienā Siguldas novadā policisti atrada nolaupīto automašīnu, bet vēlāk tika notverts arī aizdomās turamais, 1991.gadā dzimis vīrietis, kurš šobrīd ievietots īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Savu vainu izdarītajā noziegumā vīrietis atzīst. Jau agrāk viņš bija nonācis policijas redzeslokā. Šodien, 6.augustā tiesa lems par drošības līdzekļa – apcietinājuma - piemērošanu. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta 1.daļas (laupīšana) un pēc 152.panta 2.daļas (nelikumīga brīvības atņemšana). Policija turpina izmeklēšanu.


Написать комментарий