Piedzēries vadītājs piedāvā policistiem vairākus simtus eiro

foto: Delfi
foto: Delfi

Daugavpils novadā apturēts piedzēries autovadītājs, kurš nepakļāvās policijai un mēģināja bēgt, ziņo Valsts policijas preses dienests.

Lai izvairītos no atbildības vadītājs mēģina piekukuļot likumsargus, piedāvājot naudas summu.

1.augusta naktī Daugavpils novada Demenes pagasta Demenē, veicot savus amata pienākumus, policijas darbinieki mēģināja apturēt vieglo automašīnu BMW. Transportlīdzekļa vadītājs nereaģēja uz policistu aicinājumu apturēt auto un uzsāka bēgšanu. Jau pēc kilometra viņš tika panākts un apturēts. 1971.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs pie stūres atradās 2,38 promiļu reibumā un bez vadītāja apliecības. Lai izvairītos no administratīvā soda un protokola sastādīšanas, vīrietis piedāvāja policijas darbiniekiem vairākus simtus eiro. 

Par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas (par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja interesēs). Par šādu likumpārkāpumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.


Написать комментарий