Daugavpilī meklē jaunas teātra skatuves „zvaigznes”

Kā ziņots, šogad Daugavpils teātris sadarbībā ar Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu „Saules skola ” beidzot organizēs trešā profesionālā līmeņa apmācības ar specialitāti – Teātra aktieris. 

Daugavpils teātrī portālam Gorod.lv pastāstīja, ka tiek plānots, ka šogad šajā studiju kursā tiks uzņemti 12 cilvēki. Jau šobrīd ir sākusies uzņemšana Latvijas Republikas Izglītības ministrijas apstiprinātajā programmā.

Pēc galvenā režisora Oļega Šapošņikova vārdiem, reflektantu atlase notiks, ievērojot tos pašus principus, kurus ņem vērā visas teātra augstskolas. Potenciāliem aktieriem būs jānodemonstrē visi savi talanti.  

Kursā var tikt ieskaitītas personas vecumā no 18 līdz 40 gadiem, kam ir atestāts par vidējo izglītību. Dokumentus sākot no 2. jūnija līdz 31. jūlijam ir jāiesniedz Saules skolā (Parādes iela 7).

Kursa ietvaros teātra mākslu apgūs 2,5 gadu laikā licencētas programmas ietvaros. Kursu noslēgumā absolventi saņems diplomus par profesionālās izglītības iegūšanu un garantēto darbavietu Daugavpils teātrī, jo kurss pirmkārt tiek veidots ar mērķi papildināt Daugavpils teātra trupu.

Pēc tam, ja kursa absolventi vēlēsies iegūt bakalaura un maģistra grādu, viņi varēs turpināt izglītības iegūšanu Daugavpils Universitātē vai Latvijas Universitātē.

Tika plānots, ka studijas tiks uzsāktas jau pagājušajā gadā, taču dažādu birokrātisko šķēršļu dēļ tas būs iespējams tikai no 2014.gada 1.septembra.

Jāatzīmē, ka Daugavpils teātris ir vienīgais teātris valstī, kas iestudējumus piedāvā trijās valodās – krievu, latviešu un latgaliešu.


Написать комментарий