“Latvijas Pasta” nodaļā pretlikumīgi aģitē par Rubiku

foto: Delfi
foto: Delfi

Kāds aculiecinieks otrdien "Latvijas Pasta" nodaļā, kas atrodas Salaspilī, Skolas ielā 5, fiksējis faktu, ka pasta telpās izvietoti Latvijas Sociālistiskās partijas Eiropas Parlamenta deputāta kandidāta Alfrēda Rubika priekšvēlēšanu aģitācijas materiāli latviešu un krievu valodā – tajos aptuveni 60 lappusēs plaši aprakstīts Rubika līdzšinējais veikums Eiroparlamentā un viņa viedoklis par dažādiem jautājumiem.

"Latvijas Pasta" Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa apliecina, ka minētie priekšvēlēšanu aģitācijas materiāli pasta nodaļā patiešām atrasti, taču tūlīt pēc tam, kad šis fakts konstatēts, tie esot izņemti un nosūtīti "Latvijas Pasta" Kvalitātes daļas vadībai, kas pārbaudot katru šādu gadījumu un izvērtējot konkrētās pasta nodaļas vadītāja rīcības atbilstību uzņēmuma iekšējo normatīvo aktu prasībām.

""Latvijas Pastam" ir 545 pasta nodaļas visā valsts teritorijā, un pirms katrām vēlēšanām mēs fiksējam gadījumus, kad pasta nodaļās tiek mēģināts izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus. Katras pasta nodaļas vadītājs ir atbildīgs par situāciju savā nodaļā, tajā skaitā attiecībā uz to, kādi materiāli tajā drīkst atrasties," norāda Vārpa.

Priekšvēlēšanu aģitācijas likums noteic, ka valsts un pašvaldību uzņēmumu telpās, proti, telpās, kur izvietoti uzņēmumi, kuros vairāk par 50% kapitāldaļu pieder valstij vai pašvaldībām, politiskā aģitācija ir aizliegta. Šis aizliegums attiecas gan uz pasta nodaļām, gan, piemēram, uz poliklīniku uzgaidāmajām telpām.

Vārpa atzīmē, ka "Latvijas Pasts" tuvojoties Eiropas Parlamenta vēlēšanām, visus nodaļu vadītājus atkārtoti instruējis par nepieciešamību īpaši rūpīgi uzraudzīt situāciju nodaļu telpās, lai novērstu jebkādus aģitācijas materiālu izvietošanas mēģinājumus.


Написать комментарий