Lukašenko iesaka Janukovičam ņemt rokās ieroci un 'upurēt sevi'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko nokritizējis bijušo Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, iesakot viņam neslēpties un, ja nepieciešams, upurēt sevi, vēsta aģentūra UNIAN.

"Kas attiecas uz Janukoviču: nu kāds viņš man prezidents? Lūk, pēdējā viņa uzstāšanās: biedri, kungi, es esmu dzīvs, vesels, Bruņoto spēku virspavēlnieks. Uzreiz jautājums: bet kur ir tava armija?" intervijā televīzijas programmai "Shuster Live" stāstījis Lukašenko.

"Prezidentam ir jābūt ar savu tautu, lai cik smagi nebūtu. Pat ja rīt uz tevi šaus un tevi nogalinās - tāds ir tavs liktenis. Tev, tātad, ir jāupurē sevi. Un kā gan savādāk? Sēdēt rezidencē, tīksmināties par savu varu, bet, kad ir grūti, tad aizbēgt? Nē, to es neatzīstu," uzsvēra Baltkrievijas līderis.

Šī iemesla dēļ ir grūti iebilst kaut ko apgalvojumiem, ka Janukovičs pats ir atkāpies no amata, aizbēgot no valsts, papildina Lukašenko.

"Prezidents nedrīkst tā rīkoties. Ja nav ar ko karot, ņem ieroci un ej viens. Nogalinās... Mēs visi agrāk vai vēlāk tur būsim. Bet ne taviem draugiem, ne taviem radiem, ne taviem dēliem par tevi pēc tam nebūs kauns. Lūk, mana pieeja," pastāstīja Lukašenko.

Vēstīts, ka Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs no valsts aizbēga pēc februāra asiņainajām sadursmēm Kijevā, kad viņa valdības pretinieku un drošības spēku sadursmēs gāja bojā vairāk nekā 90 cilvēku. Ukrainas parlaments atcēla viņu no amata un izsludināja starptautiskajā meklēšanā, bet cilvēki bija šokēti par Janukoviča pamestās rezidences greznību.

28. februārī Janukovičs preses konferencē no Krievijas pilsētas Rostovas pie Donas paziņoja, ka joprojām ir leģitīms Ukrainas prezidents, bet aizbēdzis, jo viņam un viņa ģimenei draudēja briesmas.

Otro reizi Janukovičs publiski uzstājās 11. martā, apstiprinot iepriekš teikto un norādot, ka ir Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks, kā arī solot drīz atgriezties Ukrainā.


Написать комментарий