Vairums Latvijas pilsoņu piedalīsies EP vēlēšanās

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Vairums jeb 66% Latvijas balsstiesīgo iedzīvotāju noteikti vai drīzāk ir pārliecināti, ka piedalītos Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, ja šāda izvēle būtu jāizdara tagad, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Noteikti vai drīzāk EP vēlēšanās neplāno piedalīties 25% aptaujāto Latvijas pilsoņu, bet 9% savu attieksmi formulēt nevar, informēja mediju holdinga "Baltijas Mediju alianse" preses sekretārs Edžus Vējiņš.

Aptauja rāda, ka starp latviešiem un cittautiešiem šajā jautājumā valda salīdzinoši liela vienprātība. EP vēlēšanās šobrīd noteikti vai drīzāk plāno piedalīties 65% latviešu un 67% citu tautību pilsoņu.

Noteikti vai drīzāk vēlēšanas šobrīd ignorētu 26% latviešu un 24% citu tautību balsstiesīgo pārstāvju. Kā vienā, tā otrā no šīm grupām 9% potenciālo vēlētāju par savu izvēli šajā saistībā vēl nav tikuši skaidrībā.

Visaktīvāk piedalīties 24.maijā gaidāmajās EP vēlēšanās pašlaik plāno rīdzinieki - 78%. Savukārt 16% no aptaujātajiem galvaspilsētas balsstiesīgajiem iedzīvotājiem ir noraidoša vai drīzāk noraidoša nostāja.

Visskeptiskākie pret ideju piedalīties minētajās vēlēšanās šobrīd ir Kurzemē dzīvojošie pilsoņi - 44% no viņiem ar lielu varbūtību vai noteikti nepiedalītos vēlēšanās, ja tās notiktu tagad.

Pozitīvi šajā ziņā ir noskaņoti 47% balsstiesīgo kurzemnieku.
 


Написать комментарий