Izloze EP vēlēšanām: Saskaņa – pirmie, NA – pēdējie

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Noslēgusies trešdien Saeimas nama Sarkanajā zālē rīkotā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu numuru izloze, kuru rīkoja Centrālā vēlēšanu komisija (CVK), ziņo LETA.

EP vēlēšanām Latvijā ir reģistrēti 14 kandidātu saraksti, un ar 1.numuru startēs sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa", ar 2.numuru partija "Alternative", ar 3.numuru Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, ar 4.numuru partija "Par prezidentālu republiku" un ar 5.numuru Latvijas Atdzimšanas partija.

Ar 6.numuru vēlēšanās piedalīsies Kristīgi demokrātiskā savienība, ar 7.numuru partija "Suverenitāte", ar 8.numuru Latvijas Reģionu apvienība, ar 9.numuru Zaļo un zemnieku savienība un ar 10.numuru Latvijas Sociālistiskā partija.

Ar 11.numuru EP vēlēšanās startēs partija "Vienotība", ar 12.numuru Latvijas Krievu savienība, ar 13.numuru partija "Latvijas attīstībai" un ar 14.numuru nacionālā apvienība VL-TB/LNNK.

Prasība izlozēt EP vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu numurus ir noteikta Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumā, iepriekš pavēstīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Saraksta izlozētais numurs tiks uzdrukāts uz šī saraksta vēlēšanu zīmēm. Savukārt vēlēšanu zīmes iecirkņos būs sakārtotas to numerācijas secībā - no 1 līdz 14, un vēlēšanu zīmju komplekta virspusē būs tā saraksta zīme, kas izlozēs pirmo numuru.


Написать комментарий