Viena pedofila ārstēšana izmaksā 91 centu dienā

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Dzimumnoziedznieki varētu izmaksāt nedaudz dārgāk, taču viņu pamešana novārtā sabiedrībai varētu nest daudz traģiskākus zaudējumus nekā finansiālās izmaksas par viņu rehabilitāciju.

Valsts probācijas dienesta vadītājs Mihails Papsujevičs skaidro, ka ikviens Probācijas dienesta klients izmaksā 91 centu dienā, raksta "Diena".

Papsujevičs stāsta, ka pašlaik statistika par to, cik sodu izcietušo pedofilu izdara atkārtotu noziegumu jeb recidīvu, nav apkopota, taču sākts pētījums par pēdējiem diviem gadiem, kura rezultāti būs zināmi maijā.

Ar dzimumnoziedzniekiem strādā gan cietumos, gan pēc iziešanas brīvībā. Izveidota pat īpaša programma, kuras ietvaros apmācīti 18 Probācijas dienesta darbinieki, iegūstot arī specifiskas psiholoģiskas prasmes darbam tieši ar pedofiliem.

Darbinieku apmācība izmaksājusi 91 000 eiro. Programma paredz darbu ar klientu deviņus mēnešus. Ar pedofilu strādā divi darbinieki, pirmās desmit dienas tas ir ikdienas darbs astoņu stundu garumā, pēc tam ir tikšanās reizi nedēļā.

Atgādinām, ka dzimumnoziegumu jautājums aktualizējās, pēc šausminošajiem notikumiem Imantā.

Upuri - četras mazgadīgas meitenītes, kuras tā dēvētais Imantas pedofils noskatījis bērnu rotaļu laukumā. Pēdējais uzbrukums noticis 14.martā, kad varmāka liftā iegrūda divas mazgadīgas meitenes un īstenoja netiklas darbības.

rīs cietušās ir septiņus līdz deviņus gadus vecas, bet vecākā no cietušajām meitenēm ir desmitgadīga. Policija sola, ka pedofila notveršana ir vienīgi laika jautājums.

Tomēr ar notveršanu un notiesāšanu viss vēl nebeidzas. Ja nav piespriests mūža ieslodzījums, noziedznieks agri vai vēlu iznāk brīvībā.
 


Написать комментарий