Eksperte: Latvijas premjera amatā būtu nepieciešama Vīķe-Freiberga

foto: vitolufonds.lv
foto: vitolufonds.lv

Pašreizējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir viena no progresīvākajām vadītājām, un kā valdības vadītāja viņa der Latvijai, tomēr šajā amatā būtu nepieciešams tāds cilvēks, kā bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja socionikas maģistre, pētniece Velta Līvija Miķelsone

.Viņa arī atklāja, ka Straujuma pēc rakstura ir ekstroverts.

"Ja viņu saistītu ap sevi vairāk ekstravertu un tiktu ievēlēta arī nākotnē, tad viņu varētu daļēji pielīdzināt Margarētai Tečerei. Viņa patlaban der Latvijai, bet viņai apkārt ir pārāk maz ekstravertu, tikai intraverti, tai skaitā mūsu prezidents Andris Bērziņš," pauda Līvija Miķelsone.

Viņasprāt, valsts vadītāja amatā būtu nepieciešams tāds cilvēks, kā bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kas ir t.s. Žukova tips – sociotips ar iedzimtām vadītāja un vadoņa spējām.

"Viņai bija stingrs vārds un nostāja, bet viņa absolūti nebija iekarotāja," piebilda eksperte.

Raksturojot cilvēkus, kuri patlaban ir savā vietā, eksperte arī minēja finanšu ministru Andri Vilku (V), kurš ir intraverts.

"Viņa darbs ir saistīts ar skaitļiem un cipariem – vajag izskaitļot, izreizināt, lai budžets saskanētu, lai varētu laicīgi sāk atdot kredītu. Bet valsts priekšgalā būtu nepieciešami ekstraverti," norādīja pētniece.
 


Написать комментарий