Rubļa vērtība un Krievijas akciju indeksi atkal aug

foto: db.lv
foto: db.lv

Krievijas rubļa vērtība trešdien turpināja palielināties jau ceturto dienu pēc kārtas, raksta Businessweek.

Rubļa kurss pret centrālās bankas noteikto dolāru/eiro grozu pieauga par 0,4% līdz 41,4941 rublim, kas ir spēcīgākais līmenis kopš 24. februāra.

Tāpat šonedēļ aug Krievijas akciju tirgus indeksi, un Micex indekss trešdien palielinājās par 0,4%.

Krievijas finanšu tirgi atgūstas pēc šomēnes piedzīvotā pārdošanas viļņa, reaģējot uz Krievijas un Ukrainas konfliktu. Akciju novērtējumi patlaban ir zemākie starp 21 jaunattīstības valstu tirgu, par kuru datus apkopo Bloomberg.

«Investoru bailes par Ukrainas krīzes saasināšanos pamazām izzūd,» norāda OAO Promsvyazbank akciju eksperts Oļegs Šagovs, piebilstot, ka mazinās arī stingrāku sankciju risks.

Kā liecina EPFR Global dati, investori no Krievijas akciju un obligāciju tirgiem ir izņēmuši 5,5 miljardus ASV dolāru, kas ir gandrīz tikpat, cik pērn visā gadā kopumā, kad summa sasniedza 6,1 miljardu dolāru.

«Krievijas akcijas ir ļoti lētas, un cilvēki sāk iegādāties labas kvalitātes uzņēmumu vērtspapīrus,» aģentūrai Bloomberg norāda Kazimir Partners naudas menedžeris Mansurs Mamadovs. «Aizvien pastāv bailes no sankcijām, bet līdz šim mēs neesam redzējuši nevienu konkrētu priekšlikumu no Rietumiem, tādēļ es sagaidu, ka spriedze lēnām samazināsies,» viņš prognozē.

Šajā nedēļā Krievijas uzņēmumiem ir jāveic nodokļu maksājumi, kas arī palīdz rublim, jo kompānijas maina valūtas uz rubli.

Rubļa vērtība pret dolāru pieauga par 1,2% līdz 35,6075 dolāriem, kas ir spēcīgākais līmenis mēneša laikā. Valūtas vērtība šajā gadā ir sarukusi par 8,4%, kas ir otrs sliktākais rādītājs starp 24 jaunattīstības valstu valūtām, atpaliekot vien no Argentīnas peso, liecina Bloomberg apkopotie dati.


Написать комментарий