Krievijas skatuves zvaigznēm var aizliegt iebraukšanu Latvijā

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Latvijai, nevēlamo personu sarakstu drīzumā varētu papildināt virkne Krievijas pilsoņu vārdu, kuri atbalstīja neatkarīgās Ukrainas teritorijas daļas aneksiju un kuriem ir ietekme uz sabiedrisko domu - māksliniekiem, žurnālistiem, dažādiem aktīvistiem un citām publiskām personām, raksta "Diena".

Persona non grata statusā Latvijā atkārtoti varētu tikt iecelts odiozais Krievijas dziedātājs Josifs Kobzons, kuru 2004.gadā tā laika iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons no nevēlamo personu saraksta pēc Jaunā viļņa organizētāju lūguma bija izsvītrojis un kurš pēdējos gados regulāri izmantojis sev sniegto labvēlību atkārtoti iebraukt Latvijā.

Jāpiebilst, ka Kobzonu savā teritorijā neielaiž arī ASV un Izraēla un pret Jēkabsona lēmumu toreiz asi iebilda Satversmes aizsardzības birojs.

Lai vienotos par kritērijiem sarakstu papildinošo personu izvēlē, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija pie sarunu galda aicinās ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (RP) un iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (RP).

Rinkēvičš norāda, ka "Ārlietu ministrija rūpīgi izvērtē katru Latvijas vīzas pieprasījumu no dažādiem aspektiem." Izņēmums nebūšot arī Krievijas mākslinieku un festivāla Jaunais vilnis zvaigžņu pieprasījumi, kas Dzintaru koncertzālē ik gadu uzstājas ar priekšnesumiem un sēž žūrijas krēslos, bet saistībā ar Krievijas pozīciju Ukrainā un Krimas pussalā publiski apliecinājušas "stingru" atbalstu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.
 


Написать комментарий