BMW un Toyota izlaidīs hibrīdu

foto: style.rbc.ru
foto: style.rbc.ru

Par vienu no kopējiem BMW un Toyota kopējiem projektiem kļūs divvietīgs sporta automobilis ar superkondensatoru izmantošanu. Šāda tehnoloģija pirmo reizi tiks izmantota sērijas automobiļu ražošanā.

Baumas par to, ka BMW un Toyota domā kopā strādāt pie jaunā sporta automobiļa modeļa, izplatās jau sen. Un pakāpeniski papildinās ar detaļām: nesen kļuva zināms, ka Vācijas un Japānas auto giganti izlaidīs divvietīga hibrīda modeli ar superkondensatoru ierasto litija jonu bateriju vietā.

Sporta automobilim jākļūst par radikālu modeļa BMW Z4 aizstājēju un cienīgu Toyota Supra pēcnācēju, uz ko japāņi deva mājienu ar savu FT1 koncepciju, kuru parādīja Detroitas autosalonā. Automobilim tiks uzstādīts benzīna dzinējs ar tiešo iesmidzināšanu un elektromotori. Tas viss kļūs par hibrīda sistēmas augstās tehnoloģijas daļu ar superkondensatoru izmantošanu, kuru Toyota izmanto automobilī LMP1, kurš piedalās sacīkstēs „24 stundu Le Mans”. Auto koncerni nolēma izmantot superkondensatorus, jo tie ir mazāki un vieglāki nekā citi enerģijas avoti, – ziņo style.rbc.ru.

Benzīna dzinēja tilpumam, kuru izstrādā BMW, jābūt ne mazākam par 2 l. Ar elektromotoriem strādās Minhenes speciālisti, bet dzinēju daļu piegādās Toyota. Hibrīdam būs sešu pakāpju transmisija. Arī virsbūvi izstrādā bavārieši. Tiek domāts, ka automobiļa pamatne tiks izgatavota no tērauda un alumīnija ar oglekļa šķiedru ieliktņiem, bet virsbūve – no stiegrota oglekļa plastikāta. Nākotnē BMW un Toyota domā strādāt pie citiem projektiem, izmantojot kopējus inženierrisinājumus un komponentus.    


Темы: , , , , ,
Написать комментарий