Krievijas tūristi krasi samazināja savus tēriņus Lielbritānijā

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

2014. gada februārī Krievijas tūristi Lielbritānijā iztērēja par 17% mazāk nekā gadu iepriekš. Par to pirmdien, 24. martā tiek ziņots BBC News portālā, atsaucoties uz kompānijas Global Blue datiem, kura nodarbojas ar teju 80% maksājumu apstrādi Lielbritānijas brīvās tirdzniecības sistēmā.

Viena Krievijas pilsoņa pirkuma vērtība Lielbritānijas veikalos un hoteļos sastāda 693 mārciņas. Tomēr saskaņā ar februāra rezultātiem Krievijas tūristi pēc tēriņu apjoma atdeva trešo vietu nigēriešiem, kaut gan viņi vienas operācijas laikā iztērē vidēji 628 mārciņas, – vēsta ruconnect.co.uk.

Dāsnāko tūristu reitinga līderi ir Tuvo Austrumu pārstāvji. Viņu tēriņi gada laikā pieauga par 31%. Otrā vietā ir ķīnieši, kuri par Lielbritānijas precēm un pakalpojumiem iztērēja par 23% vairāk nekā 2013. gada februārī.

Pēc analītiķu domām Krievijas tūristi atsakās no braucieniem uz Lielbritāniju nestabilas ekonomiskās situācijas dēļ. Līdz 2014. gada februārim Krievijas tūristi uzrādīja stabilu izdevumu pieaugumu par 16% gadā. Tomēr Lielbritānijas tūrisma padome Visit Britain sagaida, ka KF viesi 2020. gadā tērēs par 75% vairāk nekā tagad.

Valstu, kuras neietilpst Eiropas Savienībā, tūristiem ir tiesības uz pievienotās vērtības nodokļa atmaksu, kurš ietilpst preču un pakalpojumu cenā, skaidro BBC News. Lielbritānijā PVN sastāda 20%, un to var atgriezt, ja pirkuma summa pārsniedz 30 mārciņas.    

 


Написать комментарий