Vīrieši aprakstīja ideālu sievietes ķermeni

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Lielbritānijas Ņūkāslas universitātes zinātnieki publicēja pētījuma rezultātus, kirš veltīts ideālām vīrieša un sievietes ķermeņa proporcijām. Šim nolūkam zinātnieki izmantoja speciālu 3D konstruktoru, kurš modelē ideālus ķermeņus.

Pētījuma būtība: speciāli ielūgtiem 80 jauniešiem tika piedāvāts ar 3D konstruktora palīdzību izveidot divus ideālus katra dzimuma ķermeņus. Fiziskās attīstības līmenis, ķermeņa proporcijas, muskuļu masas tilpums un reljefs, krūšu, vidukļa, gurnu izmērs, ekstremitāšu garums – brīvprātīgajiem tika piedāvāts to visu „uzzīmēt” patstāvīgi pēc savas gaumes.

Iegūto „ideālo ķermeņu” analīzes rezultātā tika konstatēts, ka pēc meiteņu domām ideālam sievietes ķermenim ir lielas krūtis un tievs viduklis, bet vīriešu ķermenis ir sportisks (brašs, iznesīgs), ar platiem pleciem, garu augumu un vidēju masas rādītāju, – vēsta ruconnect.co.uk.

Interesanti, ka jauno puišu priekšstati izrādījās ievērojami savādāki. Ideāla meitene pēc stiprā dzimuma pārstāvju domām ir slaida, neliela auguma, ar nelielām krūtīm. Apmēram ar tādiem pašiem raksturojumiem varēja palielīties arī ideāls vīrietis.

Tādējādi tika noskaidrots, ka lielas krūtis pretēji izplatītiem aizspriedumiem nav obligāts sieviešu skaistuma kritērijs vīriešu acīs. Galvenais ir cits – nav liekā svara un ķermenis ir proporcionāls. 

 


Написать комментарий