Krievijas ekonomiku apdraud neformālās sankcijas, uzskata vicepremjers

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Neformālas ekonomiskās sankcijas Krievijas ekonomiku var apdraudēt pat vairāk nekā oficiāli noteiktās sankcijas, uzstājoties Krievijas Federācijas padomē norādījis valsts pirmais vicepremjers Igors Šuvalovs.

"Tie, kas saistīti ar ekonomiku, sapratīs, ka sliktākais scenārijs ir saistīts ne tikai ar formālām sankcijām, bet gan ar to, kā uzvedīsies lielie investori pēc faktiskajām darbībām, kuras nav juridiski noformētas," sacījis Šuvalovs, paskaidrojot, ka ASV un ES nebūt nav vajadzīgs ieviest konkrētas, juridiski noformētas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju.

Proti, ES un ASV valdības var vērsties pret Krieviju arīdzan dodot attiecīgas instrukcijas savā jurisdikcijā esošiem investīciju fondiem un neoficiāli uzrunājot kredītreitingu aģentūras, pieļāvis Krievijas vicepremjers.

Vienlaikus viņš uzsvēris, ka Krievija negatavojas aiziešanai no tradicionālajiem noieta tirgiem, taču tikšot meklēti jauni partneri. "Mēs neaizcirtīsim durvis, neiesim prom no tradicionālajiem tirgiem līdz laikam, kamēr mūs no turienes nedzīs prom," Šuvalova izteikumus citē "Vedomosti".

Viņš Federācijas padomes locekļiem arīdzan apgalvojis, ka valdība jau esot izstrādājusi plānu, kā rīkoties gadījumā, ja ekonomiskā situācija Krievijā krasi pasliktināsies. Tomēr pagaidām Krievijas valdība cerot, ka plānu nevajadzēs izmantot.

Neieslīgstot detaļās, Šuvalovs pavēstījis, ka Krievijas biznesmeņiem gan nevajadzētu cerēt uz tik "masīvu" valsts atbalstu kā tas bija 2008. un 2009. gadā, kad valsts esot atbalstījusi biznesa kompānijas tikai tādēļ, ka ekonomiskā situācija visā pasaulē bija ļoti slikta un valstij bija jāpalīdz saglabāt darbavietas.
"Delfi" jau ziņoja, ka ASV, ES un Kanāda ar iebraukšanas aizliegumu un aktīvu iesaldēšanu ir vērsusies pret vairākiem desmitiem Krievijas amatpersonu un cilvēkiem, kas tiek uzskatīti par Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātām personām.

 


Написать комментарий