Traģisku autoavāriju iemesli ir apzināta noteikumu neievērošana, uzskata Velšs

foto: ru.focus.lv
foto: ru.focus.lv

Galvenie traģisku autoavāriju iemesli ir pašu satiksmes dalībnieku apzināta noteikumu neievērošana, trešdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

"Galvenais iemesls tam, kāpēc uz ceļiem iet bojā daudzi cilvēki, ir pašu satiksmes dalībnieku nepietiekama tiesiskā apziņa. Mēs varam runāt par apzinātu noteikumu neievērošanu," raidījumā sacīja Velšs.

Marts uz ceļiem ir bijis īpaši asiņains, jo avārijās nositušies vairāki cilvēki. Naktī uz otrdienu Jūrmalā avarēja automašīna BMW, kuras vadītājs bija krietni pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, un avārijā gāja bojā visi četri jaunieši. Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis LNT raidījumā "900 sekundes" trešdienas rītā sacīja, ka Jūrmalas avārijas gadījumā nevar izslēgt arī iespējamu alkohola lietošanu.

Velšs trešdien LTV pauda, ka drošību uz ceļiem varētu uzlabot fotoradari, kuri, iespējams, šogad varētu atgriezties uz ceļiem. Fotoradari liktu cilvēkiem piedomāt par ātrumu, uzskata Velšs.

Taču situācijas uzlabošanai nepieciešams mainīt arī cilvēku domāšanu, jo bieži avārijas notiek apzinātu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanas dēļ. Velšs izteica cerību, ka pēdējās traģiskās avārijas, kurās gājuši bojā cilvēki, varētu kalpot par skarbu mācību citiem.

Jāatgādina, ka naktī uz otrdienu Jūrmalā, Asaru prospektā, automašīna "BMW 740" nobrauca no ceļa, sadūrās ar diviem apgaismes stabiem un ietriecās kokā. Pēc sadursmes automašīna sadalījās vairākās daļās. No gūtajām traumām gāja bojā 1991., 1992., 1993. un 1994. gadā dzimuši puiši.

Savukārt 11.martā uz ceļa Taurupe-Zaube automašīnas "Audi 100" vadītājs, iebraucot līkumā, netika galā ar automašīnas vadību un, nobraucot no ceļa, ietriecās kokā. Negadījumā gāja bojā visi seši automašīnā sēdošie cilvēki - 1990., 1986., 1974., 1996. un 1995.gadā dzimuši vīrieši un 1995.gadā dzimusi jauniete.

Šogad līdz 25.martam ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā 44 cilvēki. Tas ir par 20 vairāk nekā pērn šādā pat laika posmā.

 


Написать комментарий