Deputātu grupa piedāvā konkrētus pasākumus cīņā ar legālajām narkotikām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņas centrs) nosūtīja Daugavpils domei oficiālu vēstuli, jo uzskata, ka Daugavpils domei jāpiedalās cīņā ar legālajām narkotikām.

Andrejs Elksniņš min virkni šokējošu datu no Ministru Kabineta pieņemtā zināšanai ziņojuma par bērnu stāvokli Latvijā 2012. gadā saskaņā, ar kuriem pērn vismaz par 30% pieauga bērnu psihisko un uzvedības traucējumu līmenis, kuri ir saistīti ar alkohola, psihotropo un toksisko vielu lietošanu.

Deputāts aicina Daugavpils domi novietot pēc adreses, kur strādā legālo narkotiku pārdošanas veikals, speciāli aprīkotu policijas patruļas mašīnu. „Domāju, ka tas atvēsinās „točkas” turētāju vēlmi pārdot šo „draņķi”, kā arī jaunatnes vēlēšanos iegādāties maisījumus. Analoģiski jau darbojas Jelgavas pašvaldība, un tas dod manāmus rezultātus”, – ziņo A. Elksniņš.

Ar jautājumu, kā šajā situācijā domā rīkoties Daugavpils dome, portāls Gorod.lv vērsās pie Daugavpils vicemēra Dmitrija Rodionova, kurš pastāstīja, ka vietējā līmenī problēmas risināšanai bija grūti pieņemt kaut kādus lēmumus, un tie deva nelielu labumu, tādēļ SC deputāti kopā ar Rīgas kolēģiem nolēma, ka vajag tikties ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, lai iegūtu viņa atbalstu.

„Andrejs Elksniņš tikās ar ministru, kā rezultātā ir panākta vienošanās, ka ministrs ņems Daugavpili īpašā kontrolē. Tiek apspriesta iespēja organizēt pie legālo narkotiku pārdošanas veikala Valsts policijas patruļu.

Tāpat A. Elksniņš valsts līmenī rosina likumprojektu, kurš ļaus izskaust šo problēmu, viņš ir nodrošinājis vairākuma koalīcijas partiju atbalstu. Bet likums tik ātri nestāsies spēkā, tādēļ pagaidām galvenais Daugavpils mērķis ir visiem kopā risināt šo problēmu.

Ja izdosies pie veikala noorganizēt Valsts policijas patruļu, ceru, ka tas vismaz kaut kā atbaidīs maisījumu pircējus. To apstiprina Jelgavas piemērs, kurā šāda veikala apmeklējumu skaits samazinājās. Nākamais solis, kuru piedāvā SC, ir izveidot mobilu grupu vai komisiju, kura nodarbotos ar maisījumu problēmu. Protams, šīs instances biedru darbs papildus netiks apmaksāts, bet acīmredzot līdzekļi būs nepieciešami nākamajām darbībām, kuras tiks piedāvāts realizēt Municipālajai policijai. Tāpat, mūsuprāt, darbīgs pasākums būtu video kameras uzstādīšana pie veikala, kā arī iespēja translēt tās attēlus online režīmā.

Bērnu un pusaudžu dzīve ir ļoti vērtīga, tādēļ šajā gadījumā nevar taupīt ne spēkus, ne līdzekļus. Šajā gadījumā deputātiem jāapvienojas cīņā ar problēmu un maksimāli efektīvi jāpārņem Rīgas kolēģu pieredze, kuri veiksmīgi strādā šajā virzienā un palīdz mums izstrādāt stratēģiju cīņā ar šo nelaimi”, – atzīmēja D. Rodionovs.    

 


Написать комментарий