Vai Daugavpils taupa uz pilsētnieku drošības rēķina?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā vērsās lasītāja, kura pastāstīja, ka Daugavpils Artilērijas bāzes rajonā pēc plkst. 23 sāka atslēgt ielu apgaismojumu, ar ko ir ļoti neapmierināti mikrorajona iedzīvotāji, kuri norāda uz kriminogēno situāciju.

Lasītāja pastāstīja, ka rūpnīcas „Axon Cable” darbinieki, kuri naktī pēc maiņas atgriežas no darba, baidās iet kājām, jo nesen mikrorajonā notika uzbrukums iedzīvotājam. Turklāt pilsētniece pastāstīja, ka pat pilsētas centrā pēdējā laikā vakaros bieži tiek atslēgts ielu apgaismojums, bet, zvanot uz avārijas numuriem, pa kuriem var paziņot par apgaismojuma traucējumiem, atbild automātiskais atbildētājs.

Dienestos, kuriem zvanīja sieviete, kura vērsās pie mums, paziņoja, ka neko nevar darīt, jo pilsēta taupa uz apgaismojuma rēķina.
Un tik tiešām, kā portālam Gorod.lv paziņoja uzņēmuma „Labiekārtošana D” iecirkņa, kurš nodarbojas ar Daugavpils ielu apgaismojuma jautājumiem, priekšnieks Eduards Mičūns, apmēram pirms pusotra mēneša uzņēmums saņēma no pilsētas vadības un Komunālās saimniecības pārvaldes norādījumu par nepieciešamību taupīt uz pilsētas apgaismojuma rēķina. Rezultātā tika pieņemts lēmums mikrorajonu virknē (galvenokārt guļamo) pēc noteikta laika atslēgt ielu apgaismojumu, bet dažos, ja pastāv tehniska iespēja, pagaidām samazināt spuldžu spilgtumu.

E. Mičūns paziņoja, ka pēc tam uzņēmums sāka saņemt daudz pilsētnieku sūdzību, un nodeva šos signālus domei un KSP, tomēr bez rīkojuma „no augšas” neko šajā programmā nevar mainīt. Tāpat viņš pieņēma, ka, iespējams, par šo situāciju pilsētas mērs neko nezina.

Jūs piekritīsiet, ka tas ir dīvains lēmums – taupīt uz pilsētnieku drošības rēķina, it īpaši pēc pilsētas mēra paziņojuma, ka šī gada Daugavpils budžets ļaus nedomāt, kā savilkt kopā galus. Iespējams, ka šim lēmumam ir kaut kādi citi mērķi. To mēs pacentīsimies noskaidrot pilsētas domē.  

 


Написать комментарий