Ēku, kura nederēja māksliniekiem, remontēs un izmantos celtnieki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

13.februārī kārtējā Daugavpils pilsētas domes sēdē kļuva zināms, ka ēkā Muzeja ielā 3, kuru 2011.gada pavasarī atbrīvoja „Saules skolas” audzēkņi, jo telpās nācās atslēgt elektrību, patlaban neesot avārijas stāvoklī un to kādu laiku izmantos Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas administrācija.

Ēka Daugavpils Celtnieku profesionālajai vidusskolai tika nodota bezatlīdzības lietošanā līdz 2015.gada beigām, t..i, uz ES projekta realizēšanas laiku, kura ietvaros tiks renovēta vidusskolas ēka Jātnieku ielā 87.

Lēmuma projekta apstiprināšanas gaitā vicemērs Jānis Dukšinskis uzdeva jautājumu, vai tika veikta minētās ēkas ekspertīze. „Saules skolas” direktora pienākumu izpildītājs Raimonds Tukišs atzīmēja, ka atzinuma par ēkas avārijas stāvokli neesot, bet tā tiešām nav labākajā stāvoklī.

Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas direktore Ināra Ostrovska paziņoja, ka viņai pretenziju pret ēkas stāvokli neesot, tā tiks sakārtota un izmantota administrācijas vajadzībām: audzēkņi tiks izmitināti labās telpās.

Ēka Muzeja ielā 3, kuras platība ir 686,4 m2 un bilances vērtība 48 tūkst. eiro, līdz 2015.gada beigām tiks nodota Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas bezatlīdzības lietošanā. Saskaņā ar Domes lēmumu, vidusskolai ēka jāizmanto tikai noteiktajam mērķim un nav jāpasliktina ēkas stāvoklis, kā arī jāsedz visi ar ēkas ekspluatāciju saistītie izdevumi.


Написать комментарий