Daugavpils celtnieku profesionālā skola uz laiku izmantos ēku, kura atrodas avārijas stāvoklī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils celtnieku profesionālās skolas audzēkņi uz ēkas Jātnieku ielā 87 renovācijas laiku mācīsies ēkā Muzeja ielā 3, kuru 2011. gadā atbrīvoja Saules skolas skolēni, jo telpās nācās atslēgt elektrību, un tās kļuva nederīgas mācību procesa norisei.

Tagad šī ēka ar platību 686,4 m2 un bilances vērtību 48 tūkst. eiro līdz 2015. gada beigām tiks nodota celtnieku profesionālajai skolai bez atlīdzības.
Saskaņā ar domes lēmumu celtnieku profesionālā skola uzņemas izmantot ēku tikai paredzētajam mērķim tā, lai nepasliktinātu tās stāvokli.

Celtnieku profesionālā skola apņemas segt visus izdevumus, kuri ir saistīti ar ēkas ekspluatāciju. Turklāt, kā tika ziņots iepriekš, šīs mācību iestādes audzēkņi saviem spēkiem veiks ēkas remontdarbus, lai tā kļūtu derīga lietošanai.

Pašvaldības pārstāvji cer, ka celtnieku profesionālā skola atstās ēku labākā stāvoklī, nekā tā atrodas tagad. Savukārt, lai Saules skola varētu atgriezties šajā ēkā, pašvaldībā pastāvīgi tiek apspriests jautājums, kā piesaistīt ēkas renovācijai Eiropas fondus.

Atgādināsim, ka iekārtu modernizācijas un infrastruktūras projekta realizācijas dēļ, celtnieku profesionālās skolas mācību process uz laiku tiks realizēts 6 dažādās ēkās.


Написать комментарий