Jau nākamnedēļ Rēzeknē daļa iedzīvotāju sāks saņemt jaunos elektroenerģijas piedāvājumus

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ministru kabinets otrdien apstiprināja elektroenerģijas tirdzniecības noteikumus, un A/S „Sadales tīkls” kā visu elektroenerģijas tirgotāju sadarbības partnerim šobrīd ir zināms, ka jau no nākamās nedēļas iedzīvotāji pakāpeniski sāks saņemt pirmos elektroenerģijas piedāvājumus, ziņo Rēzeknes portāls

AS „Sadales tīkls” informācija liecina, ka iedzīvotājiem pastāvēs plašas izvēles iespējas – tirdzniecību jau šobrīd plāno uzsākt pat 3 tirgotāji, turklāt katrs no tirgotājiem nāks klājā ar vairākiem piedāvājumiem atbilstoši iedzīvotāju elektroenerģijas patēriņam un vajadzībām. Kaut gan līdz 15. martam klienti var izdarīt izvēli par labu kādam no jaunajiem elektroenerģijas piedāvājumiem un sākt tos lietot no 1. aprīļa, steigai nav pamata – elektrību nodrošinās esošais tirgotājs līdz pat brīdim, kad klients būs iepazinies ar visiem tirgotāju izteiktajiem piedāvājumiem un vēlēsies kaut ko mainīt.

A/S „Sadales tīkls” ir sadarbības partneris visiem tirgotājiem un arī pēc tirgus atvēršanas mājsaimniecībām turpinās nodrošināt elektroenerģijas patēriņa uzskaiti, bojājumu novēršanu, pieslēguma pakalpojumus, elektroapgādes tīkla uzturēšanu visā Latvijā. Līdz ar tirgus atvēršanu „Sadales tīkls” ir ieguvis arī jaunu lomu – skaidrot atvērta elektroenerģijas tirgus principus, palīdzēt iedzīvotājiem saprast, kā pareizi izvēlēties piedāvājumus, kādas tendences parādās elektroenerģijas tirgū mājsaimniecībām.

Pēc tirgus atvēršanas elektroenerģija ir prece, kura turpmāko gadu laikā visticamāk tiks komplektēta ar dažādiem pakalpojumiem un produktiem, lai maksimāli ierobežotu strauju cenu kāpumu.

Lielākā daļa jeb 77% valsts iedzīvotāju ir informēti par elektroenerģijas tirgus atvēršanu mājsaimniecībām, sākot no 2014. gada aprīļa, liecina SKDS aptaujas dati. Atbalstu konkurencei un elektroenerģijas tirgus atvēršanai mājsaimniecībām izteikuši 67% respondentu, turklāt 48% ir gatavi paši meklēt informāciju par tirgotājiem un to piedāvājumiem. 29% gaidīs, kad viņus uzrunās tirgotāji, atsūtot informāciju, bet 23% nedarīs neko vai arī vēl nav izlēmuši par savu rīcību.

Jāuzsver, ka iedzīvotāju vēlme izmantot brīvā tirgus priekšrocības ir augsta. Vairāk nekā puse (55%) respondentu apsver iespēju nomainīt savu pašreizējo elektroenerģijas tirgotāju, katrs trešais (30%) vēl nav izlēmis par savu gaidāmo rīcību un tikai 15% šādu iespēju neapsvērtu.


Написать комментарий