Ukrainas Demonstranti nosprostojuši šoseju pie Ļvovas

foto: RiaNovosti
foto: RiaNovosti

Vairāk nekā 100 cilvēku Ukrainā nosprostojuši starptautisko šoseju, kas ved no Ļvovas uz Polijas robežu, vēsta "Zahid.net".

Satiksmi demonstranti apturējuši ceturtdien vēlu vakarā pie Novojavorivskes, dedzinot uz šosejas braucamās daļas riepas. Aktīvisti atteikušies ceļu atbrīvot, norādot, ka tādā veidā atbalsta Kijevā protestējošos iedzīvotājus.

Milicija vieglo automašīnu plūsmu novada pa apvedceļiem, tikmēr ceļmalā sakrājusies aptuveni 50 kravas automašīnu rinda.

Pašā Ļvovā demonstranti turpina apgabala administrācijas ēkas un milicijas specvienības "Berkut" štāba blokādi, norāda medijs. Vēstīts, ka ceturtdien demonstranti piespieda uzrakstīt iesniegumu par atkāpšanos no amata Ļvovas gubernatoram Oļegam Salo.

Jau ziņots, ka Ukrainā notiek pret valdību vērti protesti un nemieri. Protestu epicentrs ir Kijeva, bet ceturtdien sākā pienākt ziņas par iedzīvotāju ieņemtām administratīvajām ēkām arī reģionos. Vardarbīgas protestētāju un demonstrantu sadursmes kopš 19. janvāra notiek Gruševska ielā Kijevā - netālu no galvenās demonstrantu pulcēšanās vietas Neatkarības laukumā.

Novembra beigās Viļņā notikušajā Austrumu partnerības samitā Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs neparakstīja asociācijas līgumu ar ES, un kopš tā brīža Kijevā norisinās opozīcijas protesta akcijas. Tās pārvērtās spēcīgā pret esošo varu vērstā kustībā pēc tam, kad milicija centās demonstrantus ar spēku izdzenāt.

 


Написать комментарий