Liepājas metalurgu sāks tirgot februāra vidū

foto: db.lv
foto: db.lv

Aktīva maksātnespējīgās akciju sabiedrības Liepājas metalurgs (LM) pamatražotnes pārdošana varētu sākties februāra vidū, ja no kreditoriem netiks saņemti būtiski iebildumi par administratora izstrādāto pārdošanas plānu.

Līdz ar to pārdošanas procesam, atbilstoši Maksātnespējas likumam, atliks vien 3,5 mēneši, preses konferencē informēja LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers. Visticamāk, sarunu procesam ar potenciālajiem pircējiem nāksies lūgt termiņa pagarinājumu, paredz H.Velmers.

Pēc viņa teiktā, vispirms uz sarunu procesu par uzņēmuma iegādi tiks uzaicināts maksimāli plašs pretendentu loks, kuri būs izvērtēti pēc to finanšu iespējām un ieinteresētības ražošanas atjaunošanā. Otrajā kārtā pretendentu loks sašaurināsies, bet finālā paliks viens pretendents, ar kuru arī notiks konkrētas sarunas par pārdošanas nosacījumiem un gala cenu. Tieši augstākā iespējamā cena, atbilstoši likumam, ir galvenais pretendenta izvēles kritērijs. Tomēr H.Velmers uzsvēra, ka viņš par ļoti būtisku kritēriju uzskata potenciālā investora vēlmi un spēju atjaunot ražošanu.

DB jau vēstīja, ka administrators paredzējis Liepājas metalurga pamatražotni (metāla kausēšanas ražotne, velmētava, tehnoloģiskās iekārtas, nekustamie īpašumi un kustama manta, kura saistīta ar ražotnes darbības nodrošināšanu) pārdot starptautiskajā piedāvājumā. Šī procedūra tiks uzsākta tikai pēc nodrošināto kreditoru saņemtās piekrišanas un plāna saskaņošanas. Ja tā netiks saņemta trīs nedēļu laikā, tad H. Velmers veiks attiecīgus grozījumus plānā. Saskaņā ar plānu un atbilstoši  veiktajam uzņēmuma Liepājas metalurgs novērtējumam, pārdodot neieķīlāto mantu, ir iecerēts iegūt 3,5 miljonus eiro bez izsoles un miljonu eiro izsolē, savukārt, pārdodot ieķīlāto mantu, iecerēts iegūt 112,3 miljonus eiro.


Написать комментарий