MK sēžu raidīšana bezmaksas televīzijā radot bažas par valsts līdzekļu lietderīgu izmantošanu

foto: rus.delfi.lv
foto: rus.delfi.lv

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane norāda, ka valdības sēžu translēšana bezmaksas virszemes televīzijā rada bažas par iecerētā satura pievienoto vērtību iedzīvotājiem un par lietderīgu valsts piešķirto līdzekļu izmantošanu, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Tehnisks ētera aizpildījums nevar kalpot par galveno mērķi un uzstādījumu. Turklāt kā prioritāte būtu jānosaka pārraižu saturs, jo arī bezmaksas televīzijas gadījumā nedrīkst aizmirst par tādiem kritērijiem kā kvalitāte, lietderīgums, mērķauditorija un tās intereses, norāda Dreimane.

Viņasprāt, būtu jāizvērtē, vai tiešraižu dublēšana ir rentabla, ja tās jau patlaban bez maksas var vērot jebkurā vietā, kur ir pieejams internets.

"Turklāt valdības sēdes tiešraides nav "masu produkta" kategorijā, tas ir salīdzinoši specifisks produkts - jautājums, vai bezmaksas pārraides skatītājs to novērtēs, izmantos un neuzskatīs par valdības propagandu," pauž Valsts kancelejas direktore. Viņa arī min būtisku faktoru - valdības sēžu garumu, kas nav paredzams - sēde var būt nepilnu stundu gara, un var arī ievilkties līdz divpadsmit stundām.

Viņa uzsver, ka valdības sēžu pārraides tiešsaistē pērn tika sāktas, lai pilnveidotu sabiedrības līdzdalības iespējas valdības lēmumu pieņemšanas procesā, un tā ir ikviena brīvprātīga izvēle.

Valsts kanceleja ir saņēmusi SIA "Ogres televīzija" pieprasījumu par valdības sēžu translēšanu tiešraidē, un tas tiek izvērtēts.

Jau ziņots, ka SIA "Ogres televīzija" kanāls OTV plāno piedāvāt skatītājiem translācijas no Saeimas un Ministru kabineta sēdēm, informēja OTV direktore Dace Tribocka.

Pieprasījumus OTV iesniegusi abās institūcijās, un patlaban uzņēmums strādā pie tehnisko risinājumu izvēles. OTV cer, ka saņems pozitīvas atbildes no minētajām institūcijām.

Kanāla vadība uzskata, ka skatītājiem varētu būt interesanti un derīgi vērot Saeimas un Ministru kabineta darbu kā būtisku daļu no Latvijas politikas veidošanas procesa. Tiešas translācijas pieejamība nodrošina iespēju saņemt informāciju no pirmavota, ļaujot pašam skatītājam izdarīt secinājumus gan par valstsvīru darbu un politikas veidošanas procesu, gan arī salīdzināt savus iespaidus ar šī darba atspoguļojumu gan tradicionālajos, gan interneta medijos, sociālajos tīklos un citur.


Написать комментарий