Darba grupas locekļa viedoklis: Valmierā īstenotie jauniešu projekti nav pārāk daudzveidīgi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, gandrīz līdz februāra beigām darbosies Daugavpils pilsētas domē izveidotā darba grupa, kas nodarbojas ar jaunatnes politikas plānošanu.

Grupas dalībnieki mūsu pilsētas jauniešu dzīvi cenšas padarīt daudzveidīgāku, interesantāku un kvalitatīvāku. Darba grupas pārstāvji tiekas dažas reizes nedēļā, apspriež Daugavpils jaunatnes politikā izveidojušos situāciju.

Tāpat darba grupa nesen gandrīz pilnā sastāvā apmeklēja Valmieru, kur iepazinās ar Atpūtas centra „Vinda” darbību un tikās ar vietējo vadību. Daugavpils pilsētas pašvaldība darba grupu bija nodrošinājusi ar autobusu. Rezultātā darba grupas locekļi visai augstu novērtēja Valmieras jaunatnes politikas līmeni, atzīmējot, ka tās koncepcija uz 40 lapām esot viena no labākajām mūsu valstī, pilsētā ir samazinājies jauniešu skaits, kuri dodas uz ārzemēm, bezdarba līmenis ir zemāks, nekā vidējais bezdarba līmenis valstī.

Darba grupas locekļi jau izteica neapmierinātību par Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta vadītāja darbu, jo, pēc viņu domām, departaments slikti piesaista ES fondu naudu.

Grupas loceklis Pāvels Rjazancevs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pašvaldības struktūrām nav tiesību realizēt ES jauniešu projektus. Tādēļ Valmierā īstenotie jauniešu projekti nav pārāk daudzveidīgi.

Pavisam cita situācija ir ar nevalstiskām organizācijām. Pēc P.Rjazanceva vārdiem, Atpūtas centram ”Vinda” kā sabiedriskai organizācijai esot tiesības realizēt ES projektus. Tiesa, šo iespēju Valmierā sāka izmantot tikai pirms gada, tādēļ šajā laikā tika realizēti tikai divi projekti.

Tomēr Atpūtas centrs visai veiksmīgi sadarbojas ar Izglītības un zinātnes ministriju, kura centru ļoti atbalsta.
 


Написать комментарий