Zolitūdes traģēdijas lietā četras jaunas prasības par 350 miljoniem eiro

foto: la.lv
foto: la.lv

Piektdien četrās tiesās - Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, Rīgas rajona tiesā, Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā un Talsu rajona tiesā – Zolitūdes traģēdijā cietušo pārstāvji iesnieguši prasības pieteikumus par kopumā 350 miljoniem eiro.

Prasībās ir septiņi atbildētāji -  SIA "Maxima Latvija", SIA "Re&Re", SIA "Homburg Zolitude", SIA "Tineo", Rīgas dome, Arhitektu firma "Kubs" SIA un SIA "HND Grupa", portālu "Delfi" informēja prasības iesniedzēji.

Prasība pret Rīgas domi tiek celta tādā apmērā, kā tas noteikts Valsts pārvaldes iestāžu nodarīto zaudējumu likuma 14. panta trešajā daļā, proti, 28 457,44 eiro apmērā, jo ar prasību tās iesniedzēji nevēlas "sodīt nodokļu maksātājus, bet konkrētas juridiskas personas".

Ja prasības tiks apmierinātas un par labu prasītājiem tiks piedzīti visi 350 000 000 eiro, tad 90% no šīs summas jeb 315 000 000, prasītāji ziedos labdarībai, Latvijas bērniem, ugunsdzēsējiem, policistiem, mediķiem, skolotājiem, pensionāriem un arī citiem, kuri rūpējas  par drošu, taisnīgu un godīgu Latviju.

Jau vēstīts, ka traģēdijā Zolitūdē, iegrūstot lielveikala "Maxima" griestiem, pērnā gada novembrī dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

Šī ir lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.
 


Написать комментарий