Polija bažījas, ka sāksies ukraiņu masu migrācija

foto: gazetagazeta.com
foto: gazetagazeta.com

Polijas varas iestādes baidās, ka sāksies ukraiņu masveida migrācija saistībā ar pēdējiem notikumiem.

Eiropas Savienības dalībvalstīs pastāv viedoklis, ka politiskais konflikts Ukrainā novedīs pie tā, ka daudzi iedzīvotāji vienkārši pametīs valsts teritoriju. Pēc ekspertu domām valdības un mītiņu dalībnieku opozīcija novedīs pie rekordlielas pilsoņu migrācijas, – ziņo profi-forex.org.

Polijas vicepremjers un ekonomikas ministrs Janušs Pehociņskis komentēja situāciju Ukrainā: „Destabilizācija Ukrainā var radīt bezprecedenta politiskās, nevis tikai ekonomiskās emigrācijas vilni”. Polijas ekonomikas ministra vārdus komentēja Espreso TV.

Tādēļ Polija spēlē zināma starpnieka lomu starp Ukrainu un ES valstīm. Tā, Polijas premjerministrs Donalds Tusks atzīmē, ka Polijas puse mēģina saglabāt savus sakarus ar Kijevu un nepārtraukt sakarus ar Ukrainas varas iestādēm.

Tāpat Donalds Tusks pauda viedokli, ka vardarbība tikai liecina par „provokācijas” rezultātiem.

Atgādināsim, ka iepriekš eksperti pastāstīja par Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas priekšsēdētāja, Šveices ārlietu ministra Didjē Burkhaltera uzskatiem par notikumiem Ukrainā. Šveices ārlietu ministrs pauda gatavību sniegt palīdzību starpniecībā starp abu konflikta pušu dalībniekiem.

Par šādu politiķu prātojumu iemeslu kļuva pēdējie notikumi Ukrainā. Atgādināsim, ka 19. janvārī Kijevas Eiropas laukumā notika masveida sadursmes starp Maidanas dalībniekiem un tiesībsargājošo orgānu darbiniekiem. Sīvas cīņas dēļ abās pusēs ir bojā gājušie. Visi šie cietsirdīgie notikumi satrauc valsts iedzīvotājus. Daudzi no viņiem atrod vienīgo pareizo ceļu – izbraukšanu ārpus valsts.

Atgādināsim, ka iepriekš izdevuma „Biržas līderis” eksperti ziņoja par Automaidanas līdera D. Bulatova pazušanu. Pēc daudzu kustības pārstāvju domām viņu līderis izbrauca uz ārzemēm, tieši uz blakus esošo Poliju.      


Написать комментарий