Līvāni lielākajā ziemeļvalstu tūrisma izstādē Somijā

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Līvānu novada tūrisma organizatore Astērija Vucēna un Latgales mākslas un amatniecības centra vadītāja Ilze Greizāne no 2014.gada 16. līdz 19. janvārim prezentēja Līvānus starptautiskajā tūrisma izstādē Matka 2014 (somu valodā – ceļojums), kas notika Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

Līvāni tika prezentēti kopējā Latvijas stendā, plecu pie pleca ar Marka Rotko centra pārstāvjiem no Daugavpils. Viena stenda puse, kas tika veltīta Rīgai – Eiropas kultūras galvaspilsētai - atradās tieši pretim apmeklētāju plūsmai. Stenda otrajā pusē, kas bija ieturēta tradicionāli zaļajos toņos, bija pārstāvēti Latvijas reģioni. Pastāvīgu rosību varēja manīt pie letes ar Austrumlatvijas tūrisma piedāvājumu. Un izskaidrojums tam ir visai vienkāršs: Latgalē ir daudz ievērības cienību Tūrisma jaunumu – jaunatklātais Marka Rotko mākslas centrs Daugavpilī, koncertzāle „Gors” Rēzeknē, Līvānu stikla muzejs Līvānos.

Savs skaidrojums par apstāšanos pie Austrumlatvijas letes ir arī, piemēram, kādam somam. Viņš Latvijā jau esot bijis. Vasarā atvaļinājuma laikā ar ģimeni kļūšot par velotūristiem un Latviju iepazīšot kārtīgi. „Pie jums lauku vide joprojām ir autentiska. Somijā tā nav. Tāpēc mani pievelk Latvija, ar savu īstumu,” šādi savu izvēli par labu mums motivēja „ierindas” soms. Neskartā Latgales daba, aktīvās atpūtas iespējas un kempingu vietas ir vēl viens no aspekiem, kas piesaistītu tūristus apmeklēt mūsu reģionu. 

Līvānu novada tūrisma jomas pārstāvju tuvākajā laikā plāno prezentēt Līvānus vēl arī Hamburgā (Vācijā), kur no 5. līdz 9. februārim notiks tūrisma izstāde „Reisen Hasmburg”, un ikgadējā tūrisma izstādē  „Balttour” Rīga, kas norisināsies no 7. līdz 9. februārim.

Latgales piedāvājums būs skatāms arī citās tūrisma izstādēs: Viļņā, Tallinā, Minhenē, Maskavā, Sanktpēterburgā un Minskā. Tādejādi turpmākie mēneši Latgales tūrisma nozares profesionāļiem būs visai saspringti, jo notiks dalība minētajās tūrisma izstādēs,  kurās gan  Latvijas, gan Latgales stendos tradicionāli tiks prezentēti arī Līvānu novada tūrisma piedāvājumi.

Foto: No labās Latgales mākslas un amatniecības centra vadītāja Ilze Griezāne un novada tūrisma organizatore Astērija Vucēna kopā ar Marka Rotko centra pārstāvi lielākajā ziemeļvalstu tūrisma izstādē Somijā.


Написать комментарий