Līvānu novadā būs brīvpusdienas līdz 12.klasei

foto: vieglicelot.lv
foto: vieglicelot.lv

Līvānu novada domes deputāti 23.janvāra komiteju sēdē atbalstīja ieceri piešķirt brīvpusdienas visiem bērniem, kuri apmeklē Līvānu novada skolas un bērnudārzus no 5 gadu vecuma līdz pat 12.klasei.

Jau pērn Līvānu pašvaldība pieņēma lēmumu atbalstīt ģimenes, kas audzina bērnus, piešķirot brīvpusdienas līdz 9.klasei.  Pašvaldība apmaksāja brīvpusdienas arī 5-6 gadīgajiem bērniem, kas apgūst  obligātās pirmsskolas izglītības programmas (1.un 2.klasei brīvpusdienas piešķir valsts).

Deputāti komiteju sēdē atbalstīja ieceri, sākot no 2014.gada februāra atbalstu sniegt arī vidusskolēnu vecākiem, apmaksājot bērnu ēdināšanu. Ģimeņu budžetā tādējādi tiks ietaupīti vidēji 17 eiro par mēnesī vienu skolēnu (pusdienu cena EUR Līvānu novada skolās 0,85).

Līvānu novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers informē, ka pašvaldībai visu bērnu ēdināšana līdz 12.klasei izmaksās aptuveni 161 000 EUR gadā. Pērn šie izdevumi sastādīja aptuveni 108 000 latu gadā. Viņš arī uzsver, ka ar šo soli pašvaldība cer ne tikai atbalstīt ģimenes bērnu audzināšanā, bet arī piesaistīt audzēkņus un jaunas ģimenes ar bērniem pārcelties uz Līvāniem no citām pašvaldībām.

Ēdināšanas pakalpojumus visās Līvānu novada izglītības iestādēs nodrošina skolu virtuves, ko uztur pašvaldība. Izņēmums ir Rudzātu vidusskola, kur ēdināšanu nodrošina privātfirma.

Komiteju sēdē šo ieceri atbalstīja visi deputāti. Galīgo lēmumu šajā jautājumā plānots pieņemt domes sēdē 30.janvārī.


Написать комментарий