KNAB bažījas par EP deputātiem piešķirto resursu izlietošanu vēlēšanu aģitācijai

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Sestdien, 25.janvārī, sākas priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām. Pastāv risks, ka EP deputāti varētu priekšvēlēšanu aģitācijai tērēt tos līdzekļus, kas viņiem piešķirti, lai informētu par savu un Eiropas institūciju darbu, bažījas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

«Saskatu lielus riskus saistībā ar EP finansējumu, ko piešķir Eiroparlamenta deputātiem. Mēs vērtēsim katru šādu aktivitāti,» intervijā Latvijas Televīzijai norāda KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Inga Jaunskunga.

KNAB amatpersona pauda bažas par to, ka varētu tikt izjaukts līdzsvars starp tām partijām, kuru biedri jau tagad ir EP deputāti, un tām, kurām nav šādas pārstāvniecības. EP deputātiem piešķirtie līdzekļi informēšanai esot diezgan būtiski, uzsvēra Jaunskunga.

Taču EP piešķirtie līdzekļi deputātiem nav domāti priekšvēlēšanu aģitācijai, bet gan informatīvajām kampaņām, uzsver KNAB pārstāve.

Ja šādas informācijas izplatīšanas laikā priekšvēlēšanu aģitācijas periodā KNAB saskatīs aģitācijas pazīmes, tad šo kampaņu izdevumi var tikt pieskaitīti priekšvēlēšanu tēriņu limitiem.

Iepriekšējās EP vēlēšanās bija divi šādi gadījumi.


Написать комментарий