Sieviete bez pirkstiem kļuva par vienu no labākajiem Lielbritānijas juvelieriem

foto: fedpost.ru
foto: fedpost.ru

Talantīgā juveliere, kuras darbi maksā tūkstošus dolāru, pastāstīja, kā viņai izdodas radīt savas sarežģītās rotas, neskatoties uz to, ka viņa ir piedzimusi bez pirkstiem. 

48 gadus vecā Anete Gebedi veido smalkus gredzenus, auskarus un aproces, kuras ir inkrustētas ar briljantiem, opāliem un citiem dārgakmeņiem savā darbnīcā Fromas pilsētā Somersetā.

Turklāt viņa neizmanto nekādus speciālus instrumentus un saka, ka nevar iedomāties, kā cilvēkiem ar pirkstiem izdodas darīt to, ko dara viņa.
„Es esmu pilnīgi normāla un neuzskatu sevi par invalīdu, bet es redzu, ka cilvēkus ļoti pārsteidz tas, ko es varu radīt. Rotu radīšana ir ļoti smalks darbs, un cilvēki jautā, kā man tas izdodas, nerunājot jau par ikdienišķām lietām”, – stāsta Anete.

Gebedi apguva juveliera mākslu no skolas laikiem, pēc kuras pabeigšanas viņa iestājās Hatona Gardena koledžā, kur mācījās pie labākajiem Londonas juvelieriem. Viņa pārcēlās uz Somersetu pirms 24 gadiem, un tagad viņai ir viena no labākajiem Lielbritānijas meistariem reputācija, – vēsta fedpost.ru.

„Katrs izlemj pats, kā attiekties pašam pret sevi, un man nav kritisks tas, ka es esmu piedzimusi bez pirkstiem. Man to nekad nebija, tā ka man nācās iemācīties apieties bez tiem”, – saka Anete.

Juveliere valkā ādas aproci, pie kuras piestiprina nepieciešamos instrumentus. Tāpat viņa izmanto spīles paraugu piestiprināšanai, ar kuriem strādā.

Anete atzīstas, ka labprāt atbild uz ziņkārīgo bērnu jautājumiem.

„Viņiem no bērnības jāsaprot, ka tas ir normāli, un ka mūsu pasaulē dzīvo dažādi cilvēki”, – domā juveliere.

Dārgākā rota, kuru ir radījusi Anete, bija 18 karātu dzeltenā un baltā zelta kaklarota ar opālu un briljantu, kuru viņa izgatavoja pati sev, lai nosvinētu tirdzniecības 21. gadadienu. Rota maksā apmēram 40 tūkst. dolāru. 


Написать комментарий