Špoģu mākslas un mūzikas skolas ansamblis un Medumu pamatskolas popgrupa pārstāvēs Daugavpils novadu Rīgā

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

22. janvārī Daugavpils novada Kultūras centrā notika populārās mūzikas izpildītāju kolektīvu koncertskate, kurā kopumā piedalījās 15 Daugavpils novada izpildītāji, ziņo Daugavpils novada pašvaldības portāls.

Atzīmēsim, ka visi koncerta dalībnieki – 4 instrumentālie ansambļi, 5 solisti un 6 popgrupas sacentās par iespēju pārstāvēt Daugavpils novadu visas Latvijas mērogā Rīgā. Katrs koncerta dalībnieks izpildīja 2 dziesmas – obligāti bija jāizpilda viena tautasdziesma, bet otru dziesmu – pēc izvēles. Koncertā skanēja dziesmas latviešu, latgaliešu, krievu, baltkrievu un angļu valodā.

Savukārt sniegumu vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija mūzikas pedagoģe Olga Arhipova, mūzikas pedagoģe, grupas „Stage On” vadītāja Tatjana Larionova un Naujenes mūzikas un mākslas skolas direktors, mūziķis Spodris Kačāns.

„Man bija ļoti grūti vērtēt kolektīvus, jo izpildītājiem bija dažāds vecums, un var teikt, ka visi jaunieši bija malači – visi gatavojās un uztraucās. Es ceru, ka žūrijas lēmums neliksies bargs, un visi iegūs pelnītās godalgotās vietas un pakāpes. Ceru, ka mēs varēsim jauniešiem kaut ko ieteikt, kas palīdzēs viņiem nākotnē” – komentēja grupas „Stage On” vadītāja Tatjana Larionova.

Instrumentālo ansambļu kategorijā tiesības pārstāvēt savu novadu galvaspilsētā ieguva Špoģu mākslas un mūzikas skolas koklētāju ansamblis Vijas Mickevičas vadībā.

Otrajā – popmūzikas izpildītāju kategorijā par labāko kļuva Medumu pamatskolas popgrupa, kura ieguva ceļazīmi uz Rīgu un iespēju cīnīties par labākās Latvijas skolu popgrupas titulu. 


Написать комментарий