PVD: Benzopirēna līmenis Latvijas šprotēs pārsniegts par 3,5 reizēm

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir saņēmis laboratoriskos rezultātus par benzopirēna līmeni Latvijā ražotajā zivju produkcijā. Benzopirēna daudzums šprotēs esot pārsniegts par 3,5 reizēm, norāda PVD ģenerāldirektors Māris Balodis.

PVD direktors intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma uzsvēra, ka saņemtie laboratoriskie rezultāti neapstiprināja sākotnēji izskanējušo informāciju par benzopirēna normas pārsniegšanu 35 reizes. Reālā situācija ir tāda, ka tas ir pārsniegts 3,5 reizes.

Uzņēmumos Rānda un Kolumbija Ltd. PVD ir veicis pārbaudes un noņēmis produkcijas paraugus analīzēm. Tāpat uzņēmumi sagatavojuši rīcības plānu saistībā ar korektīvo pasākumu ieviešanu, tai skaitā pastiprinātu paškontroli.

Jau vēstīts, ka Krievijas patērētāju aizsardzības dienests Rospotrebnadzor apturējis Latvijas uzņēmuma Kolumbija šprotu partijas tirdzniecību. No tirdzniecības izņemti 24 000 šprotu kārbu.

Šprotu tirdzniecība apturēta veikalos Perekrjostok un Ašan Maskavā un Maskavas apgabalā.

Dienests šādu soli pamato ar to, ka kontroles un uzraudzības pasākumu rezultātā konstatēta preces neatbilstība Krievijas likumdošanas prasībām attiecībā uz tauku saturu, organoleptiskajiem rādītājiem un enerģētisko vērtību.

Konservu pārbaude veikta, reaģējot uz iesniegumiem, kas uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārda saņemti 12.decembrī vienotajā pilsoņu pieņemšanas dienā, skaidro dienests. Iesniegumu detaļas netiek izpaustas.

Krievijas atbildīgie dienesti esot apsūdzējuši uzņēmumu, ka tā ražotajā produkcijā benzopirēna līmenis normu pārsniedzot 35 reizes, sacīja uzņēmuma līdzīpašnieks Oskars Grosmanis.

Ja šprotēs būtu šāds benzopirēna līmenis, tad konservu kārbās «būtu jāatrodas oglēm», sacīja uzņēmuma Kolumbs līdzīpašnieks Oskars Grosmanis.


Написать комментарий