Gripas gadījumu Daugavpilī joprojām nav

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Saslimšanu profilaktiskas un kontroles centra (SPKC) datiem Latvija turpina reģistrēt saslimšanas ar gripu gadījumus, tiesa pagaidām tie ir atsevišķi gadījumi.

Pagājušajā nedēļā, no 13. janvāra līdz 19. janvārim iestādēs, kurās notiek monitorings, fiksēti 2 gripas gadījumi, turklāt nedēļu iepriekš – 5. Hospitalizēto ar diagnozi „gripa” pagājušajā nedēļā nebija, tai pašā laikā no 6. janvāra līdz 12. janvārim no 11 slimnīcām, kurās notiek monitorings, ir saņemtas ziņas par trim hospitalizācijas ar gripu gadījumiem (Gulbene, Rīga un Valmiera).

Pagājušajā nedēļā griešanās ar akūtām elpceļu slimībām ambulatorajās medicīnas iestādēs nenozīmīgi pieauga un sastādīja 812 gadījumus uz 100 tūkst. cilvēku. Augstāka saslimstība ar akūtām elpceļu slimībām atzīmēta Jelgavā (1 232 gadījumi uz 100 tūkst. cilvēku), tur reģistrēti arī gripas gadījumi.

Daugavpils pēc saslimšanu skaita ar akūtām elpceļu slimībām atrodas otrajā vietā (1 110 uz 100 tūkst. cilvēku), pēc tam seko Gulbene un Ventspils. Gripas gadījumi Daugavpilī šajā sezonā pagaidām nav reģistrēti. Pilsētas skolu apmeklētība pagājušajā nedēļā sastādīja 96,6%, bet bērnudārzu – 78,1%.


Написать комментарий