Nemieri Ukrainā nerimst: aug barikādes un klīst runas par pamieru

foto: Reuters
foto: Reuters

Naktī uz piektdienu vairāku Ukrainas apgabalu centros protestētāji uzslējuši barikādes, kas veidotas no maisiem ar sniegu un riepām, bet Kijevā uzceltas jaunas barikādes Gruševska ielā, kur iepriekš notikušas lielākās sadursmes, vēsta ārvalstu mediji.

Tāpat tiek ziņots, ka naktī uz piektdienu notikušas pārrunas starp opozīcijas līderiem un prezidentu Viktoru Janukoviču, kurās panākta vienošanās par pamieru - iekšlietu struktūras atbrīvos aizturētos protestētājus un abas puses pārtrauks spēka pielietošanu.

Mediji gan arī vēsta, ka ar šādu risinājumu nav apmierināti protestētāji.

Paredzams, ka sarunas par pamieru piektdien tiks turpinātas.

Opozīcijas redzamākā seja Vitālijs Kļičko ceturtdienas vakarā aicināja visu Ukrainu sākot ar piektdienu vienoties ģenerālstreikā.

Jau vēstīts, ka nemieri Ukrainā jau vairākas dienas izvērsušies vardarbīgās protestētāju un policijas sadursmēs. Vardarbībā, kuras epicentrs ir Gruševska iela, simtiem cilvēku ir cietuši, bet vairāki gājuši bojā.

Opozīcijas līderis Vitālijs Kļičko trešdien brīdināja, ka ka protestētāji dosies uzbrukumā, ja netiks sarīkotas ārkārtas vēlēšanas. Tikmēr proeiropeiskie demonstranti katru brīdi gaida iespējamo drošībnieku uzbrukumu Neatkarības laukumam.


Написать комментарий