NA konceptuāli atbalsta Straujumas kandidatūru premjera amatam

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK konceptuāli atbalsta pašreizējās zemkopības ministres Laimdotas Straujumas (V) kandidatūru Ministru prezidenta amatam, pirmdien pēc tikšanās ar "Vienotības" pārstāvjiem žurnālistiem sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Neraugoties uz to, ka notikumu temps ir pietiekami straujš, VL-TB/LNNK apzināja valdes un frakcijas locekļu viedokli - kopumā pausts atbalsts Straujumas kandidatūrai, ziņo LETA.

Oficiāli lēmumus vēl nav pieņemts, tas notiks vakarā VL-TB/LNNK valdes sēdē, piebilda Bērziņš.

Pirmdien neesot runāts par ministriju sadali, taču tika rasta "kopīga izpratne", ka kultūras ministre Dace Melbārde varētu turpināt darbu nākamajā valdībā. Tāpat nacionālā apvienība pieteica būtiskus jautājumus, kas būtu risināmi nākamajai valdībai, - uzturēšanās atļauju jautājums, Satversmes preambula un pāreja uz izglītību valsts valodā.

Savukārt Straujuma žurnālistiem norādīja, ka viņa pirmdien neko nesolīja, jo vēl iepazīstas ar potenciālo koalīcijas partneru uzstādījumiem un ne visi šie jautājumi ir viennozīmīgi visām frakcijām, tāpēc vēl būs politiskās diskusijas.

Viņa ir ņēmusi vērā, ka šie jautājumi ir svarīgi VL-TB/LNNK, bet pirmdien notiks tikšanās arī ar citām partijām. Tikai pēc tam būs iezīmēts kopējais jautājumu klāsts, kuri ir būtiski topošās koalīcijas partneriem.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka "Vienotība" svētdien valdes sēdē nolēmusi par Ministru prezidenta amata kandidāti virzīt pašreizējo zemkopības ministri Straujumu. Šajā pašā valdes sēdē Straujuma arī uzņemta partijas "Vienotība" rindās. Par to, vai uzticēt Straujumai valdības veidošanu, tagad būs jāizšķiras Valsts prezidentam Bērziņam.

Pirmdien paredzēts turpināt politiskās konsultācijas par jaunās valdības izveidi, un "Vienotības" līderi pl.15:00 plāno tikties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, lai informētu viņu par partijas izvirzīto Ministru prezidenta amata kandidāti.

Atgādinām, ka līdzšinējais premjers Dombrovskis 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata. Viņš paskaidroja, ka tādā veidā uzņemas politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, kas prasīja 54 cilvēku dzīvības.


Написать комментарий