Daugavpils novada dome pagaidām nav saņēmusi sūdzības par pāreju uz eiro valūtu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mūsu valsts iedzīvotāji jau sešas dienas izmanto jaunu valūtu. Par to, kā pāreja uz eiro notikusi Daugavpils novadā, 6.janvārī preses konferences gaitā pastāstīja Daugavpils novada domes vadība.

„Pensionāriem sakarā ar eiro nevar būt nekādu problēmu, jo no janvāra pirmā datuma pensijas tiek izmaksātas eiro valūtā, ja kādam vēl ir lati, tos var apmainīt bankā vai pasta nodaļā. Sūdzības par pāreju uz eiro neesam saņēmuši”, paziņoja Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

Daugavpils novada iedzīvotājiem bija iespēja iepazīties ar informatīviem materiāliem par to, kā tiks ieviesta jauna valūta – par to tika rakstīts „Daugavpils Novada Vēstīs”, bukletos, Daugavpils novada domes mājas lapā.

„Informatīvu kampaņu var novērtēt pozitīvi, katram novada iedzīvotājam bija iespēja izlasīt šo informāciju vai uzdot jautājumus, piezvanot”, atzīmēja J.Jalinska.

Savukārt Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika norādīja, ka tirgotāji esot sagatavojušies pārejai uz eiro un viņiem esot pietiekami daudz līdzekļu eiro valūtā, lai veikalos izdotu atlikumu. Tomēr daudzi iedzīvotāji, iegādājoties nedārgas preces, maksā latos un lielām kupīrām, kas kļūst par kasieru un pašu pircēju neapmierinātības iemeslu, ja nav iespējams izdot atlikumu.

„Dažviet vērojamas rindas, taču tas ir saprotami, jo pārdevēji uzmanīgi sekot tam, kādas monētas un kupīras saņem. Jebkurā gadījumā divu nedēļu laikā, kamēr iedzīvotāji var norēķināties gan eiro, gan latos, jābūt pacietīgiem”, teica J.Jalinska.

Nobeigumā Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins brīdināja, ka laukos varētu parādīties eiro monētu un kupīru viltojumi, tādēļ iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem.


Написать комментарий